Home » Tag Archives: МекКен (page 4)

Tag Archives: МекКен

Во Белград врачени наградите “Моќта на креативноста“

(РЕГИОН) – Агенцијата “Меккен Белград” ја доби наградата за најдобра кампања на годината на фестивалот на креативни творештва “Моќта на креативноста”. За “најдобра меѓу најдобрите”, е прогласена кампањата “Може” на Рајфајзен банка, која жирито ја оцени  како најзабележителна минатата година, а агенцијата “Меккен Белград” е наградена со уште четири награди ... Read More »

Во Белград се среќаваат креативните директори во McCann мрежата од цела Европа

(РЕГИОН) – Денеска и утре во Белград ќе биде оддржан годишен состанок на креативните директори од агенциската мрежа “McCann“ на кој ќе учествуваат претставници на агенцијата од неколку земји, од Скандинавија, преку источна и централна Европа, до Балканот и југоисточна Европа. Овој состанок по прв пат се оддржува во Белград, ... Read More »

За мажи, не за момчиња. За жени, не за девојки !

Агенцијата “McCann Белград” веќе седум години со големо задоволство ги работи кампањите за култниот бренд “Schweppes” и тоа не само за пазарот на Србија, туку и во поширокиот регион. После успешните спотови “Шефица“ и “Венчавка“, оваа пролет пред нас е целосно нова кампања. Комуникацијата е базирана на платформата “За мажи, ... Read More »

Започна FONklame 2014 – студентскиот адвертајзинг фестивал

(РЕГИОН) – Фестивалот за адвертајзинг под назив “FONklame” во организација на Центарот за развој на кариера од Факултетот за организациони науки, ќе се одржи по седми пат . На овај фестивал се среќаваат студентите од Белградскиот универзитет, кои во оваа прилика ќе имаат можност да научат нешто ново, да бидат ... Read More »

Марио Фрацуљ нов директор на МекКен Загреб

Пред десетина дена информиравме дека од кормилото на МекКен Загреб си замина Ивица Видовиќ кој после 20-тина години работа во агенцијата си замина во пензија.На негово место, како наследник на водечката позиција е поставен Марио Фрацуљ кој е дел од МекКен Загреб од јули минатата година. Марио се приклучи на ... Read More »

Кампања на агенцијата МекКен Тирана за Керфур Албанија

Керфур. Баш како што треба да биде

Агенцијата “МекКен Тирана“ (McCann Tirana) во 2013 година започна соработка со компанијата “Керфур“ (Carrefour) еден од најголемите светски трговски ланци кој од минатата година е присутен и на пазарот во Албанија. Креативниот тим на “МекКен Тирана“ имаше за задача да ја претстави промената на пазарот на малопродажни услуги кои се ... Read More »

Во Србија се доделија овогодинешните UEPS награди

Здружението за деловни комуникации (UEPS – Udruženje za tržišne komunikacije) на Србија, изминативе денови традиционално го организираше настанот “Денови на UEPS” кој се оддржа од 17 до 23 декември и на кој на завршната гала вечер беа доделени овогодинешните UEPS признанија за авторите на најдобрите креативни остварување од областа на ... Read More »

“McCann Grupa“ отсега ќе се вика “I&F McCann Grupa”

I&F McCann Grupa - Marketing365

“McCann Grupa” , еден од водечките комуникациски системи во Југоисточна Европа, во иднина ќе функционира под името “I&F McCann Grupa“. Со оваа промена на името се заокружува периодот на консолидација на работењето на пазарите во регионот. “I&F McCann Grupa” е присутна на пазарот веќе 16 години и успешно работи во ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365