Home » Tag Archives: Односи со Јавност (page 2)

Tag Archives: Односи со Јавност

Краток поглед на еволуцијата на ПР-от во изминатите 40 години

Колумна на Мариан Салзман, соптвеник на Havas PR и CEO на Havas PR U.S., првично објавена на PR News Online. Во која било област, временски период од 40 години значи две генерации на промени. Во ПР-от, област која има силен развоен циклус уште од самиот почеток, четири децении значат не ... Read More »

Што да направите кога славните инфлуенсери прават грешки

Како што коментарите за Олимпијадата во Рио се стишуваат, така вестите од светот на славните продолжуваат со “полна пареа“. Во понеделникот, Speedo USA најави завршување на соработката со пливачот Рајан Лохте (Ryan Lochte) . Ралф Лорен (Ralph Lauren), Синерон Кандела (Syneron Candela) и Airweave исто така ги укинаа спонзорствата со ... Read More »

Српската ПР фела ги награди најдобрите комуникациски проекти

(РЕГИОН) – Друштвото за односи со јавност на Србија (ДСОЈ) синоќа го организираше годинешниот PRijem, на кој ги додели наградите за најдобрите комуникациски кампањи, проекти и иницијативи за 2015 година. Оваа година за наградите беа пријавени вкупно 87 проекти, распоредени во 11 различни категории, од кои во финалето пласман остварија ... Read More »

7 начини како да најдете врвни ПР професионалци за да се придружат на вашата агенција

Една ПР агенција е толку успешна, колку што се успешни нејзините членови. Затоа е важно да ги вработувате оние ПР професионалци со кои ќе бидете сигурни дека вашите клиенти ќе ја добиваат најдобрата можна услуга. Па така, како ќе најдете кандидати кои не се само добри во нивната работа, туку ... Read More »

5 видови на ПР клиенти кои треба да ги одбегнувате

Колумна на Никол Родригез, првично објавена на PRDaily. Таа е основач и CEO на NRPR Group, првата ПР агенција во Беверли Хилс, Калифорнија. Таа е публицист и експерт за маркетинг на социјални медиуми со 15-годишно искуство. Има работено на кампањи за Yahoo!, Dolby, Sony Pictures Entertainment, Hulu, Demand Media, MobiTV ... Read More »

Неколку работи што треба да ги знаете кога преминувате од новинарство во ПР

Автор: Мајкал Пери , потпретседател за Content Strategy во Vehr Communications. Тој има 25-годишно искуство како репортер и уредник. Статијата првично е објавена на PRDaily. Еден од најголемите предизвици за многумина новинари кои преминуваат во ПР е нивната дотогашна ограничена изложеност кон бизнис страната на нештата. За новинарите кои менуваат кариери, ... Read More »

“Добар проект” е благороден проект !

Во рамките на 5. издание на Skopje Design Week, беше промовирана и иницијатавата “Добар проект”. “Добар проект” има за цел да истакнува проекти кои ќе им помогнат на исклучително талентираните деца во Македонија да ги остварат своите потреби за надградба, учества во натпревари и усовршувања. Прв добар проект е 10 ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365