Home » Tag Archives: Односи со Јавност (page 3)

Tag Archives: Односи со Јавност

Спорадичните донации нема да го зголемат угледот на брендот !

Бизнисите даваат неброени илјадници а и милиони евра за добротворни цели секоја година. Покрај тоа што овие донации се често направени со навистина несебични намери, да бидеме реални, Понекогаш целта е да се здобие благо-наклоноста на потрошувачите. Наоѓањето на баланс помеѓу правењето позитивен ПР и едноставното донирање за вредни цели ... Read More »

Три регионални маркетинг/ПР настани кои треба да ги посетите оваа есен

Пред две недели заврши најголемиот регионален комуникациски собир Weekend Media Festival, кој традиционално и овојпат се одржа во Ровињ, Хрватска. Среќни сме што можеме да заклучиме дека овогодинешното одлично издание беше збогатено и со голем број на посетители од Македонија, можеби најмногу во последниве неколку години откако активно како Маркетинг365 ... Read More »

Дилемата околу буџетот за ПР

Колумна на Ноеми Полак, основач и CEO на The Pollack PR Marketing Group, првично објавена на PRdaily. Колку треба да биде буџетот за ПР на малите и средни по големина компании? За разлика од адвертајзингот, за кој постои одговор – од 3 до 5% од бруто приходот, не постојат вистински насоки ... Read More »

PR секторот бележи глобален раст од 7%

Секторот односи со јавност бележи глобален раст од 7%. Toa е главниот индикатор од заклучокот на овогодинешниот Светски извештај за односите со јавноста . The Holmes Report и ICCO ги собираа податоците од преку 400 компании за односи со јавност од целиот свет и понудија најјасен приказ на состојбата во овај ... Read More »

Интервју со Емилија Зографска : “Лоши потези во ПР–от водат до неуспех на цели компании“

Дел од публиката ја памти од вестите на МТВ и КАНАЛ 5 Тв , а веќе неколку години се грижи за ПР –от на еден од најголемите телекомуникациски оператори.  Вљубена сум во својата професија, вели Емилија Зографска, менаџер на Одделот за односи со јавност во ОНЕ за која односите со ... Read More »

Интервју со Доналд Стил, ПР специјалист: Креативноста во ПР-от – клучна вештина

Денеска на Маркетинг365 во делот Интервјуа ни гостува светски познатиот ПР експерт, г-динот Доналд Стил, специјалист за менаџирање на ПР кризи со долгогодишно работно искуство за некои од најголемите светски брендови. Повеќе за него и за неговата работа во разговорот кој деновиве го водеше Мирослав Мечкароски.  Маркетинг365: Кој е Доналд Стил? Кажете ... Read More »

Спонзорството – како ПР алатка

Спонзорството, разгледувано од аспект на ПР алатка, спаѓа во еден од поновите облици кои им стојат на располагање на компаниите за комуницирање со определена целна група до која е тешко да се допре со вообичаените маркетиншки методи. Убава дефиниција на спонзорството би била дека тоа МОРА да донесува корист и за спознорот и за спонзорираниот. Работа бр.1 ... Read More »

Росана Јанков од АМСМ е овогодишен добитник на PRO.PR наградата за Македонија

Денес официјално се објавени имињата на добитниците на овогодинешните PRO.PR награди, кои ќе се доделуваат на поединци кои придонеле за развојот на професијата односи со јавност. PRO.PR наградите беа основани во 2012 година, по повод одбележувањето на десетгодишнината на PRO.PR конференцијата, прва меѓународна конференција за односи со јавност во Југоисточна ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365