Home » Tag Archives: Односи со Јавност (page 4)

Tag Archives: Односи со Јавност

Сашо Дуљанов: Лице за парада или за односи со јавност!

Колумна на Сашо Дуљанов, првично објавена на Фактор.мк Односите со јавноста (PR-от) се една од можеби најпопуларните професии во денешно време, но истовремено и вулгаризирана,  извикана  професија, за која луѓето имаат погрешни сознанија. Обичните луѓе не прават разлика меѓу портпарол, експерт за протокол, модератор или специјалист за односи со јавност, ... Read More »

Тамара Бекчиќ избрана за нов претседател на српското здружение на ПР професионалци

(РЕГИОН) – На тринаесетото Изборно Собрание на српското здружение за односи со јавноста (ДСОЈ), кое се оддржа синоќа во Стопанската комора на Србија, избрано е ново раководство на здружението чиј нов предводник ќе биде Тамара Бекчиќ, директорката на Чептер 4 Србија. Покрај неа, во новиот управен одбор избрани се и ... Read More »

Публицис Скопје со финале после првиот ден на Голден Драм

После оддржаниот прв ден од Голден Драм, ни стигнуваат одлични вести со првите објавени финалисти. Синоќа во Порторож беа објавени финалистите во неколку категории: Radio (Single), Digital (Single), Mobile (Single), New or innovative (Single), Digital campaigns including Mobile campaigns (Multi), Branded content (Multi), Direct campaigns (Multi), Events (Multi) и Public ... Read More »

PRilika 2014 : Комуникација на (с)цена!

Друштвото за односи со јавноста на Србија, на 7 и 8 ноември во Театар Звездара во Белград, ја организира шестата меѓународна конференција насловена како “Комуникација на (с)цена”. Цел на овогодинешната конференција PRilika е да понуди одговор на горливите прашања од струката, како успешно да се справи со промените и да ... Read More »

Во Скопје се отвори нова студиска програма за новинарство и односи со јавностa

Штипскиот универзитетот „Гоце Делчев“ од годинава отвори диспезирани студии за новинарство и односи со јавноста во Скопје, што ќе функционираат во рамки на Правниот факултет. Станува збор за новоакредитирана програма, која веќе една година функционира во Штип. –Програмата е структурирана согласно студиските програми од оваа област на истакнати универзитети во Европа ... Read More »

Еделман со најголеми приходи и за 2013 година

Holmesreport го објавија World PR извештајот за топ 250-те ПР агенции со најдобри финансиски резултати за 2013 година. Еделман продолжува да опстојува на врвот од листата со 12,2% раст од минатата година и вкупни приходи од над 746 милиони долари. И второто и третото место остануваат непроменети, па нив ги заземаат Weber ... Read More »

Тодор Стојчевски: Односите со јавноста се сè уште многу млада област во Македонија

Овој текст првично е објавен во водечкиот дневен економски весник во Австрија “Wirtschaftsbaltt“, каде накратко Тодор Стојчевски, извршниот директор на Чептер 4, ја претставува состојбата на професијата односи со јавност во Македонија „Во Македонија мнозинството луѓе мислат дека односите со јавноста се исто што и маркетингот или дека се ограничуваат само на ... Read More »

Интервју со Татјана Лопарски – сопственик и извршен директор на Елемент ПР

На теми односи со јавност во Македонија, актуелни текови и предизвици, денеска на Маркетинг365 разговараме со Татјана Лопарски, сопственик и извршен директор на една од водечките ПР агенции во Македонија – Елемент ПР . M365: Татјана, релативно долго време сте дел од македонската ПР сцена.Како од денешна дистанца го оценувате развојот ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365