Home » Tag Archives: пакомак

Tag Archives: пакомак

Нова еко-акција на Пивара Скопје, Пакомак и Холандската амбасада

Преку замена на неразградливите пластични кеси, до почиста животна средина Во пресрет на 15. Септември – Меѓународниот ден за чистење на планетата (World Cleanup Day), Пивара Скопје, Пакомак и Амбасадата на Кралството Холандија, спроведоа акција чија цел е подигнување на свеста за потребата од замена на неразградливите пластични кеси со ... Read More »

Нова заедничка волонтерска еко–акција за чистење на кејот на Вардар

Во рамки на платформата „Рециклирате ли!?“ Во организација на Пивара Скопје, Амбасадата на Кралството Холандија и компанијата Пакомак, годинава повторно се исчистени патеките и бреговите од двете страни на реката Вардар во централното градско подрачје на Скопје. Целта на оваа најнова еко-акција, во која на волонтерска основа учествуваа вработените во ... Read More »

Еко иницијатива за подобра животна средина

Со иницијатива за поголема еколошка свесност, ПроКредит Банка овозможи нова и уникатна услуга за еко штедење. Еко штедната книшка овозможува комплетирање на еко стратегијата што ПроКредит Банка ја практикува и во досегашното работење. Со креирање на еко фонд, отсега ќе може да се кредитираат поголем број на еко проекти и ... Read More »

Доделени наградите на овогодинешниот награден конкурс Trash for art 2015

Доделени се наградите на овогодинешниот награден конкурс Trash for art 2015, од кои девет најдобри ги добија највредните награди. Еколошки ангажираните уметници и креативци ја раскажуваа својата приказна креирајќи со отпад од амбалажа и творејќи во целосна слобода, препуштајќи и се на фантазијата во создавањето на уметничко дело од она ... Read More »

Креирајте приказна од амбалажен отпад и освојте 30.000 денари

Конкурсот на Пакомак, Trash for art 2015 како и секоја година е одлична прилика за еколошки ангажираните уметници и креативци, кои сакаат својата приказна да ја раскажат низ стари лименки, пластични и стаклени шишиња, тегли, капачиња, картонски кутии, конзерви, амбалажи од козметика и средства за чистење, пластични чаши, фолија за ... Read More »

Топ три македонски агенции кои стојат позади фан страните на брендовите во Македонија

Трендот за алоцирање на раководењето со профилите на социјалните медиуми на големо веќе е присутен меѓу македонските компании. Маркетинг и ПР агенциите од земјава речиси без исклучок во својот “каталог“ ја вклучија и оваа услуга. На пазарот “прсти вмешаа“ и еден куп други “компании“ кои почуствуваа дека можат да одговорат ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365