Home » Tag Archives: пари

Tag Archives: пари

Колку пари се плаќа на инфлуенсерите за еден пост на Фејсбук/Твитер/Инстаграм?

Истражувачите на Rakuten Marketing и Morar Consulting разговараa со 200 британски огласувачи кои работат на проекти со инфлуенсери и заклучија дека брендовите се спремни да платат околу 12% повеќе за Facebook промоција отколку за YouTube. Неодамнешното истражување на агенциите Rakuten Marketing и Morar Consulting покажа дека некои британски брендови се спреми ... Read More »

Македонците ги зафати манија за кликање реклами со која очекуваат брза заработка

Многу млади луѓе во последно време кликаат реклами на американски, португалски, шпански сајтови со надеж за брза и добра заработка. Претежно се тоа невработени луѓе, кои дневно одвојуваат од 5 минути до неколку часови за кликање на реклами.  Раскажуваат дека треба да се вклучат  уште најмалку 8 други луѓе и ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365