Home » Tag Archives: портали

Tag Archives: портали

Дигиталните платформи некогаш и денес: Weekend Media Festival открива како да се задоволат потребите на читателите на порталите

На панелот “Новиот светски поредок: Како да се создаде содржина за дигиталната ера”, претставниците на клучните медиуми ќе разговараат за спецификите на производство и дистрибуција на дигитални содржини Печатените медиуми некогаш на своите интернет портали објавуваа речиси иста содржина како и во нивните весници. Денес, дигиталните платформи имаат свои сопствени ... Read More »

Истражување: Колку пари од реклами заработуваат порталите во Македонија?

Најголем предизвик при изработката на оваа анализа и пресметка ни претставуваше фактот да определиме кои портали ќе ги вклучиме во естимацијата имајќи го во предвид фактот што на пазарот има повеќе од 100 интернет медиуми кои се борат за парче од огласувачкиот колач во Македонија. Голема помош добивме од најголемите ... Read More »

Lynx.press со феноменална герила маркетинг кампања во Македонија

Lynx.press е македонски WordPress плагин со кој сопствениците на блогови и портали можат брзо и едноставно да создадат врвно дизајнирани мобилни апликации за Android и iOS. Компанијата која стои позади развојот на овој плагин деновиве реализираше интересна и несекојдневна герила маркетинг кампања со користење на Google AdWords, која предизвика големо ... Read More »

Македонските портали треба да поработат на своите слогани !

Порталите претендираат да ги продаваат Вашите слогани (банери, реклами..)… но всушност какви слогани имаат самите тие? Сето ова го истражуваше Маркетинг365 кој побара помош и од креативниот директор на агенцијата Идеа Плус, Илинка Црвенковска докажан професионалец во креативната индустрија со повеќегодишно искуство како копирајтер и креативен директор во повеќе македонски ... Read More »

Колумна на Ненад Ристовски : Дигитално рекламирање во Македонија

Во дискусиите што ги имам со луѓето од областа на маркетингот, често ме прашуваат какво е дигиталното огласување во Македонија, зашто толку заостануваме од светските трендови, што е потребно за да се раздвижи нашиот пазар? Кога ги прегледував статистиките на ZenithOptimedia за глобалните текови во рекламирањето дојдов до податок дека ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365