Home » Tag Archives: потрошувачи (page 2)

Tag Archives: потрошувачи

Сакате да имате посреќни и попродуктивни вработени? Инвестирајте во креативност и дизајн!

Новото истражување на Adobe може да послужи како повик за будење на многу бизниси. Глобалното истражување на Adobe во однос на креативноста укажува дека инвестирањето во креативноста е доста важно. Бројните бенефити од истото се однесуваат на: зголемени приходи, продуктивност, компетитивност итн. Во студијата на Adobe направена врз примерок од ... Read More »

Nielsen: ”Mејнстрим потрошувачите се заинтересирани за виртуелната реалност”

Извор: siliconbeat

Прашањето дали виртуелната реалност ќе стане мејнстрим медиум на некој начин е еднаква како и дилемата ’’кој е постар- кокошката или јајцето’’. Некои велат дека потребно е да се креира доволно содржина како гаранција дека ќе се исплати набавка на скапи VR слушалки, додека други велат дека потребна е доволно опрема ... Read More »

Кои се 100-те најомилени компании во светот?

најомилени компании

Во текот на вчерашниот ден на Adweek излезе информација дека компанијата APCO Worldwide направила истражување врз 70.000 потрошувачи во 15 главни светски пазари со кое истражиле “со кои компании потрошувачите се најмногу емоцијално врзани“. Тие мереа индекс на Emotional Linking, кој во обзир ги зема според нив 8-те клучни елементи за ... Read More »

Email маркетингот победи – повторно !

Во новото истражување, спроведено од Lyris и Economist Intelligence Unit , уште еднаш се потврди фактот дека иако ние маркетерите уживаме да пишуваме блог постови, да се “занимаваме“ со социјални медиуми и мобилни трендови….стариот добар “email маркетинг“  сеуште rules…или на нашки “е закон“ кога станува збор за канал кој влијае на продажбата ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365