Home » Tag Archives: презентации

Tag Archives: презентации

Едукативен училишен проект на Пивара Скопје

Над 26 илјади основци научија како да ги заштитат здравјето, безбедноста и животната средина Околу 8.400 ученици од 112 основни училишта во 17 општини и градови и оваа година се стекнаа со дополнително практично знаење од областа на здравјето и безбедноста. Тоа е главната цел на едукативниот проект на Пивара ... Read More »

Како и зошто да вклучувате ‘повик за акција’ во секој говор

Добро конструирана и правилно пренесена презентација може да смени мислење и да предизвика делување. Сепак, клучната точка во секоја презентација не добива доволно внимаие – повикот за акција (call-to-action). Вашиот call-to-action, даден кон крајот од говорот, ја објаснува која е улогата на публика откако ќе си замине и ги специфицира ... Read More »

12 лесни начини со чија помош ќе ги подобрите своите вештини за јавно говорење во согласност со психолозите

Три од четири лица се соочуваат со страв од говорење пред група на луѓе. За среќа, психолозите можат да ви помогнат со совети и да интервенираат во овој дел, со цел да ја импресионирате својата публика следниот пат кога ќе одржувате презентација. 1.Се што правите- правете го за својата публика. ... Read More »

Презентациите од првиот македонски FMCG Summit 2015!

Магазинот InStore пред две седмици го организираше првиот македонски FMCG Summit, на кој присуствуваа над 250 учесници од македонскиот FMCG-сектор. На конференцијата се зборуваше за трендовите и иновациите во FMCG-индустријата кај нас – во дистрибуцијата, малопродажбата, производството, за односот меѓу доставувачите и трговците, промоцијата и промотивните активности, како и за ... Read More »

Презентациите и импресиите од IZAZOV 2015

Во присуство на повеќе од 150 стручњаци од областа на маркетингот и комуникациите од дури 42 агенции и 38 компании, изминатава недела успешно беше одржан првиот регионален форум на комуникациски лидери – IZAZOV 2015 во организација на порталот MarketingMreza. За сите Вас што не успеавте лично да присуствувате на настанот, во ... Read More »

Оддржана јавната трибина на тема: „Професионалните стандарди како предизвик во односите со јавноста“

Односите со јавноста како професија вклучуваат одговорност, етика, стандарди, напредок и иновации– порача гостинот Борис Бекер, менаџер и партнер во меѓународната агенција за односи со јавност „Чептер 4“ од Виена, Австрија отворајќи ја саботната (01.03) дискусија посветена на професионалните стандарди и потребата од нивно почитување при практицирање на односите со јавноста. ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365