Home » Tag Archives: приходи на телевизии

Tag Archives: приходи на телевизии

Петте најголеми телевизии во 2016-та оствариле приход од речиси 18 милиони евра

Петте најголеми комерцијални телевизии кои емитуваат програма на државно ниво преку оператор на дигитален терестријален мултиплекс (Сител, Канал5, Алсат, Алфа и Телма) во текот на 2016 година оствариле вкупни приходи од 1 101 074 585 денари или “преведено“ во евра – 17 903 651. Ова го покажува анализата на Маркетинг365 кој ... Read More »

ТВ индустријата во 2014 година – ТВ Сител со поголеми приходи од реклами од сите други телевизии заедно

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги ја објави годишната анализа во однос на состојбата со пазарот на аудио и аудиовизуелни медиумски услуги во 2014 година. Најголем интерес секако предизвикува делот каде се анализираат финансиските резултати на телевизиските станици. Вкупните приходи што сите радиодифузери ги оствариле во 2014 година изнесувале 3.176,74 милиони денари. ... Read More »

ТВ индустрија во Р.Македонија – ТВ Сител со најголема гледаност и приходи од реклами

Во истражувањето на Радиодифузната дејност за 2013 година, кое неодамна го објави Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги во однос на резултатите и трендовите кои ги следат ТВ станиците во Република Македонија констатирани се следниве заклучоци: Најгледана телевизија во 2013 година била ТВ Сител 62% од вкупната гледаност отпаѓала ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365