Home » Tag Archives: ПР криза

Tag Archives: ПР криза

„Сакате да напишам FCK на кофичката?“ – Како ПР кризата на KFC се претвори во принт реклама на векот

Малку работи во животот имаат подобро чувство од совршено темпирана непристојност, а пред скоро време токму тоа го откри франшизата на брендот KFC од Обединетото Кралство и Ирска. Имено, кога ланецот за брза храна се соочи со масовно затворање на своите ресторани поради неочекуван недостаток на пилешко месо, изгледаше како ... Read More »

4 чекори за ефикасно управување со ПР криза

Брендовите мора да го планираат своето кризно комуницирање пред да се појават проблемите. Најдобар начин да се преживее кризата на брендот е да почнете да планирате пред да се случи кризата! 1.Подгответе ги вашите планови Кризите може да дојдат неочекувано, но вашиот одговор на нив, не треба да биде таков. ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365