Home » Tag Archives: ПР (page 10)

Tag Archives: ПР

Во ПР-от се парите

Водечките светски агенции за односи со јавност немаат проблеми со cash flow. Напротив. Некои од нив бележат дури и двоцифрен процентуален раст на приходите од надоместоците што ги добиваат од своите клиенти. Глобалната ПР индустрија, која „тежи“ близу 11 милијарди долари и вработува над 75.000 професионалци, расте трета година по ... Read More »

Денеска почнува Weekend Media Festival ! Голем интерес за BalCannes !

Најголемиот регионален собир на медиумската, маркетинг и ПР индустријата, Weekend Media Festival денеска официјално ги отвара вратите по 6 пат во преубавиот Ровињ. Конференцијата почнувајќи од денеска па се до Недела,  се очекува да ја посетат повеќе од 4000 посетители, водечки луѓе на главните медиуми, маркетинг и ПР агенции од ... Read More »

Турската Влада формира social media тим – од 6000 луѓе

Моќта на социјалните медиуми најмногу може да се види по “арапската пролет”, за која што се надевам дека сите знаете по нешто (а, и би требало како маркетери да ги пратете сите случувања околу Вас). Моќта на социјалните мрежи не ја доведе Турција до пад на Владата како во арапските ... Read More »

Здрава исхрана? Back to the basics

Chipotle e синџир на ресторани во САД, Канада, Велика Британија и Франција, чија што кампања Back to the basics доби 2 Grand Prix-a на 2012 Cannes Lions festival. Рекламата може да ја погледнете тука. Овој септември, Chipotle oбелодени една слична кампања за нивната најнова апликација/игра која што го води играчот кон ... Read More »

Едноставен водич за ПР новајлии

Marketing365 - PR newbies

Кога пред повеќе од десет години навлегував во професијата односи со јавноста (ПР), имав,  благо речено, поедноставена слика за предизвикот пред мене. За среќа, ме водеше силната желба да научам што е можно повеќе. Патем, процесот на учење и осознавање нови работи не престанува, затоа што ПР-от е професија која ... Read More »

Ironman loves HTC

Дигиталниот свет и секојдневно присутните производители на мобилни ги користат големите буџети за адвертајзинг за да бидат уште поприсутни (и повторно да се зборува за нив бидејќи претходно можеби не се зборувало во таа големина во која што истите посакувале). Да ви го претставам HTC – произведувач на една врста ... Read More »

Се што сте сакале да знаете за ПР-от, но сте се плашеле да прашате

Уште на почеток би сакал да расчистам со дилемата што ја наметнува насловот на овој текст. Сте го гледале ли класичното остварување на легендарниот Вуди Ален  – Everything You Always Wanted to Know About Sex (But Were Afraid to Ask) од 1972 година? Ако одговорот е потврден, а воедно сте ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365