Home » Tag Archives: ПР (page 5)

Tag Archives: ПР

Keep it simple and sexy

Замислете ситуација – се будите поспани. Сте имале соништа каде што прелетувате преку месечината, сте добиле на лото, сте купиле цели острови на Карибите, возите бел автомобил Mercedes-Benz C63 AMG, сте станале rock-ѕвезда и тогаш…ве удира мирисот на турското кафе кое што ви вели дека имате презентација во текот на денот. Read More »

Три кампањи од регионот добитници на IPRA наградата за 2015 година

(РЕГИОН) – Интернационалната ПР асоцијација (IPRA) ги објави имињата на агенциите чии ПР проекти се оценети како најуспешни за 2015 година и ја добиваат престижната IPRA Golden World Award. Меѓу наградените вкупно 50 кампањи од целиот свет (ЛИНК) има и 3 од нашето поблиско опкружување, од Косово, Хрватска и Босна и ... Read More »

Нов мотив за младите креативци – и годинава награда од 200.000 денари за најдобро креативно решение

Во текот на вчерашниот ден се одржа првото годишно собрание на Движењето за поддршка на креативноста “Иво Лауренчиќ“ , на кое беа презентирани сработените активности на здружението во изминатата една година и презентирани дел од плановите за работа во наредниот период. Она што е особено значајно за сите млади креативци кои сакаат да ... Read More »

Интервју со Доналд Стил, ПР специјалист: Креативноста во ПР-от – клучна вештина

Денеска на Маркетинг365 во делот Интервјуа ни гостува светски познатиот ПР експерт, г-динот Доналд Стил, специјалист за менаџирање на ПР кризи со долгогодишно работно искуство за некои од најголемите светски брендови. Повеќе за него и за неговата работа во разговорот кој деновиве го водеше Мирослав Мечкароски.  Маркетинг365: Кој е Доналд Стил? Кажете ... Read More »

Што можеме да научиме од анализата на 50.000 соопштенија за јавност?

Соопштенијата за медиуми сеуште претставуваат една од најприменуваните и најефикасните алатки на повеќето ПР професионалци. Конечниот успех или неуспех на самото соопштение, во однос на тоа колкава видливост ќе добие, зависи од многу различни фактори – од временскиот период во денот кога се испраќаат, од денот во неделата, па се до ... Read More »

Објавен зборник со позитивни примери на ПР пракса во Словенија

(РЕГИОН) – Словенечкото друштво за односи со јавност (PRSS) и IAB Словенија го издадоа стручниот прирачник “Теорија и пракса на словенечките односи со јавноста II“. Како што во уводот на зборникот напишал Iztok Verdnik, претседател на PRSS, зборникот докажува дека многуцентрично и многутематски во последниве речиси 15 години, продолжува (односно, ... Read More »

Росана Јанков од АМСМ е овогодишен добитник на PRO.PR наградата за Македонија

Денес официјално се објавени имињата на добитниците на овогодинешните PRO.PR награди, кои ќе се доделуваат на поединци кои придонеле за развојот на професијата односи со јавност. PRO.PR наградите беа основани во 2012 година, по повод одбележувањето на десетгодишнината на PRO.PR конференцијата, прва меѓународна конференција за односи со јавност во Југоисточна ... Read More »

Вработените во секторот маркетинг се најплатени во Македонија

Државниот завод за статистика го објави извештајот за  просечно исплатените месечни нето-плати по вработен, за октомври 2014 година. Вработените во маркетингот  се најплатени  на пазарот во Република Македонија. Според податоците на државната статистика,  месечно заработуваат во просек по 49.479 денари.  Во однос на октомври минатата година, платите во овој сектор се зголемиле ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365