Home » Tag Archives: саморегулација

Tag Archives: саморегулација

Се одржа нов состанок на стручните здруженија за огласувачката индустрија од регионов

Челниците на стручните здруженија од регионот усогласени околу потребата за изедначување на стандардите во индустријата. Минатиот петок во Загреб се одржа состанок на челниците на националните стручни здруженија на огласувачката инустрија од пет земји од регионот. Средбата беше во организација на HURA (Хрватското здружение за деловно комуницирање), а на неа ... Read More »

Веб порталите во Србија ќе се саморегулираат преку потпишување на кодекс на добри деловни практики

Ситуацијата со хаосот во веб издаваштвото во Србија не е ништо поразлична од таа во Македонија. Но наместо да се жалат, тие седнаа на иста маса и почнаа да работат на негово решавање. Прв чекор во целата таа работа е создавањето на свое тело (Совет на online издавачи) и саморегулативен кодекс ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365