Home » Tag Archives: Скопје постер фестивал

Tag Archives: Скопје постер фестивал

Објавен јубилејниот 10. Меѓународен студентски постер фестивал

Плакарт  – Здружението на графички дизајнери од Македонија прославува 10 годишнина од своето постоење и постоењето на првиот годишен студентски конкурс за плакат кој понуди бесплатно онлајн пријавување. Советот на 10 Меѓународниот студентски конкурс за плакат, односно Скопје постер фестивалот, врз основа на популарноста, важноста на прашањето во глобални рамки ... Read More »

Изложбите од Скопје постер фестивалот тргнуваат на пат низ светот

Денеска завршува 9. Скопје постер фестивал, кој во изминативе 15 дена, се одржа во Музеј на град Скопје. Во рамки на фестивалот, покрај изложените дизајнерски дела во рамки на 4-те изложби, се одржаа и презентации и работилници на светски реномираните предавачи на теми „Македонија како туристичка дестинација“, „Дизајнирај влијателен социјален ... Read More »

Дела од целиот свет добија награди на 9-тиот Скопје Постер Фестивал

Скопје Постер Фестивал пред многу бројната публика во Музеј на Град Скопје ги претстави победниците на овогодинешното девето издание. ““Криза на идентитет“ беше темата на овогодинешниот конкурс, која сметавме дека е актуелна во целиот свет, тоа го покажа и бројката од 33 % зголемување на пристигнати дела во однос на минатите ... Read More »

Интервју со Фин Нигаард – “Можете да направите многу со малку“

Денешен гостин на Маркетинг365 е Г-нот Фин Нигаард , еден од светски најпознатите дизајнери на џез-постери и креативни решенија за корпоративен идентитет, многупати наградуван за својата работа ширум светот, со десетици оддржани изложби во сите делови на планетата почнувајќи од Кина, Мексико, САД, Финска, Полска, Јапонија…..Оваа година на задоволство на македонската креативна сцена, ... Read More »

Повеќедневно дизајнерско искуство за публика со изострени сетила

Деветто издание на Скопје постер фестивал ќе се организира од 21-ви до 30-ти ноевмри 2016 година во Музеј на Град Скопје. Во првите три дена од Фестивалот ќе се организираат и тематски работилници. Програмата на 9. Скопје постер фестивал ќе ги заинтересира студентите по графички дизајн, визуелни комуникации и сродни ... Read More »

Резервирајте време за дизајн мајсторите на социјалниот и културниот постер на 8-от Скопје постер фестивал

Од 30-ти до 05-ти декември во Скопје ќе гостуваат познати графички дизајнери од повеќе земји од светот во склоп на 8-то издание на Скопје постер фестивалот. Скопје постер фестивалот ќе се потруди да понуди визуелни уживања – изложби на постери, предавања на неколку имиња од светската дизајн сцена и секако ... Read More »

Денеска започнува “Скопје Постер Фестивал“

Исклучително богата, креативна  и иновативна програма ќе го одбележи седмото издание на Скопје постер фестивал, кој ќе трае почнувајќи од денеска  5.12.2014 до 20.12.2014 во просториите на Младинскиот културен центар.  Организаторите – Здружението на графички дизајнери ПЛАКАРТ и Младинскиот културен центар,  поддржани од Министерството за култура на Република Македонија,  сигурни ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365