Home » Tag Archives: смешна реклама

Tag Archives: смешна реклама

Изгубените чорапи се вечна егзистенцијална дилема во оваа комична француска реклама

Некои велат дека е машината за перење. Некои велат дека се џуџиња. Зарем никој на ја знае вистината што се случува со чорапите? :) Новата реклама на францускиот ланец на продавници за малопродажба Monoprix  и агенцијата Rosapark се осврнува токму врз ова прашање на еден комичен начин, од неговите егзистенцијални ... Read More »

Она кога ќе пропуштите некој важен фудбалски момент…

Најновото остварување во глобалната маркетинг кампања на Heineken ги драматизира оние моменти кои не смеете да ги пропуштите во фудбалската Лига на шампиони. Рекламата насловена „World’s most unmissable moments“, дело на Publicis Italy, го промовира брендот како спонзор на Лигата на шампиони, прикажувајќи низа на хумористични сценарија во кои фудбалски ... Read More »

Тајландска компанија за внатрешен дизајн со пародија на 50 Shades of Grey

Тајландската компанија за внатрешен дизајн SB Design Square, во соработка со агенцијата Y&R Thailand, лансираше смешна реклама инспирирана од филмот 50 Shades of Grey со цел промоција на својата услуга за производство на мебел по нарачка. Рекламата почнува како рекреација на сцената во која главниот женски протагонист во филмот Анастасија ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365