Home » Tag Archives: социјални медиуми (page 2)

Tag Archives: социјални медиуми

Како новите технологии влијаат на маркетингот?

Во светот кој постојано се менува, се` повеќе се потпираме на технологијата и на интернетот, а начинот на кој функционира маркетингот се промени и се прилагоди. Иновациите, како што се социјалните мрежи, виртуелната и проширената реалност, го сменија начинот на кој брендовите целат на својата публика. Потрошувачите сакаат да остварат ... Read More »

“Официјално” потврдено: Маркетерите не се “нормални”

Маркетерите не се нормални

Зар навистина мораме да го пишуваме ова? :) – Истражувањето на агенцијата “Heat“ од Сан Франциско,  врз 150 испитаници кои работат во маркетинг и адвертајзинг секторот и 150 “нормални“ луѓе кои немат никаква врска со маркетинг или адвертајзинг, го покажа тоа… што е прилично очигледно… Маркетерите не се нормални…или попрецизно ... Read More »

Што следно го очекува Фејсбук?

Истражувачката агенција eMarketer ги објави резултатите од своето ново истражување за тоа како врз развојот на Фејсбук може да се одрази неодамнешниот скандал со заштита на лични податоци. Извештајот од истражувањето се осврнува на прашањата кои произлегоа од случајот со Cambridge Analytica и сослушувањата кои следеа. Главниот заклучок до кој ... Read More »

Еуростат: Речиси секоја втора компанија во ЕУ користи барем една социјална мрежа

Број на компаниите во Европската унија кои користат социјални медиуми постојано расте, така што во 2017 година речиси секоја втора компанија користела таков облик на комуникација. Имено, во последните години, 47% од компаниите во ЕУ, од оние со најмалку десет вработени кои учествувале во истражувањето, користеле барем еден од различните ... Read More »

Фејсбук признава дека социјалните мрежи можат да бидат лоши

Истражувањата покажуваат дека начинот на кој се користат социјалните мрежи е од клучно значење за тоа како корисниците ќе се чувствуваат и какво ќе биде нивното ментално здравје Бројни експерти и истражувања укажуваат дека премногу време поминато на социјалните мрежи може негативно да влијае на луѓето. Но, кога такво нешто ... Read More »

Snapchat е двојно повеќе популарен од Instagram помеѓу американските тинејџери

Инвестициската компанија Piper Jaffray спроведе истражување помеѓу американските тинејџери за нивните омилени социјални мрежи, а 47% од нив рекле дека тоа е Snapchat Инвестициската компанија Piper Jaffray го објави својот годишен извештај „Taking Stock With Teens“ во кој ја истражи употребата на социјалните мрежи помеѓу тинејџерите во 44 американски држави, ... Read More »

Министерството за здравство: Пример за ПР на социјални мрежи

Поминаа два месеци откако во Македонија беше избрана новата влада. Една од битните теми која се отвори периодов а која е битна да ја покриеме и на нашиот портал е и околу информацијата која проструи во јавноста дека владата ќе ја сервисира тим од околу 40-тина ин-хаус комуникациски професионалци. Во ... Read More »

Фејсбук доминира на социјалните медиуми

Facebook го зацврсти својот статус на неприкосновен крал во џунглата на социјални медиуми во новото истражување, кое покажа не само дека оваа социјална мрежа самата има повеќе месечни посети од било која друга, туку и дека тоа го имаат и нејзините сестрински платформи, WhatsApp и Messenger. Бројките кои ги собра ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365