Home » Tag Archives: социјални медиуми (page 4)

Tag Archives: социјални медиуми

Time Inc. лансира нов медиумски бренд пред својата потенцијална продажба

Time Inc. за само една недела ќе ги добие и финалните понуди за откуп на целата копанија, кои ќе бидат понуени од страна на 5 потенцијални инвеститори – но, иако нештата се менуваат во компанијата,  менаџментот се уште продолжува со макотрпната работа и напорите кои ги вложува силно во полето ... Read More »

Axe лансираше Instagram кампања со инфлуенсери насочена кон младите мажи

Ова е една од најголемите мистерии кај мажите: иако мажите може да се екстремно свесни за својот стил, особено за нивните обувки, коли и направи- поголемиот дел од нив не ставаат ништо на својата коса. Во согласност со истражувањето на Euromonitor ( 2014) наименувано како ‘’Истражување за личниот изглед’’, помалку ... Read More »

Facebook открива ново видео искуство

Facebook најави неколку нови големи измени што се однесува на видео содржините на платформата вклучувајќи и измени на видео искуството во делот на новостите (News Feed), како и најава дека ќе ја лансира својата видео ТВ апликација. Ова се новите измени на социјалната мрежа: • Звук на видеата. Звукот автоматски ... Read More »

3 чекори кои ПР професионалците мора да ги преземат во случај на ПР криза

ПР  кризата може да се прошири онлајн пред милионска публика за време од само неколку минути. Начинот на кој една организација реагира е најважен. Проблемот мора да се санира веднаш или пак штетата која ќе настане ќе добие широки размери. Еве неколку совети со кои можете да избегнете катастрофа: 1.Извинете ... Read More »

Twitter објави нови алатки кои ја спречуваат злоупотребата на податоци

Twitter најави дека има намера да го ограничи степенот на злопупотреба на мрежата. Ови новости доѓаат по големите критики околу злоупотреба на неговата платформа и неуспехот да пронајде купувач по бројните гласини кои се шират со месеци. Twitter најави 3 големи главни измени кои ќе бидат промовирани во следните неколку ... Read More »

Marc Pritchard доби свој таргетиран билборд откако зборуваше за новите стратегии за дигитални медиуми

Пред неколку дена Marc Pritchard, CBO на Procter & Gamble ги најави плановите на компанијата кои ќе се движат во насока на борбата со измамите со реклами, прегледување на договорите со медиумите и присвојување на широко-индустриска метрика за гледаност (вчера објавивме статија на Маркетинг365 за ова, еве ја на ОВОЈ ЛИНК), ... Read More »

Само 4% од луѓето во Велика Британија може точно да идентификуваат дали една новост е вистинска или лажна

Само 4% од возрасните лица во Велика Британија може точно да идентификуваат дали една новост е вистинска или лажна, во согласност со анализираните податоци добиени од истражувањето спроведено од страна на ‘’Channel 4’’, кој како дел од новостите ги споделува во својата т.н ‘’Недела на лажни новости.’’ Во истражувањето спроведено ... Read More »

Facebook тестира видео реклами по моделот на YouTube

Facebook тестира реклами за време на емитувањето на видео за понатамошно зголемување на своите приходи следејќи го моделот на YouTube YouTube треба да внимава, Facebook ги испробува новите модели за видео реклами кои се појавуваат во текот на времетраењето на видео содржините на платформата. Овие видео реклами траат околу 20 ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365