Home » Tag Archives: социјални медиуми (page 5)

Tag Archives: социјални медиуми

5 клучни PR трендови за 2017

Првите денови од новата година се идеално време за да фрлиме поглед на некои од најважните ПР трендови кои не очекуваат во претстојниот период. Ставовите подолу се на Mike C. Gray, дел од агенцијата Commonwealth Partnerships а првично се објавени на порталот PRNewsOnline. Постојат бројни лекции на кои 2016 не научи, но едно е непобитно: PR индустријата се ... Read More »

Предизвиците со кои ќе се соочи маркетинг индустријата во 2017 година

Транзицијата во новата година може да биде задача зад која се крие голем предизвик за компаниите. Работејќи во индустрија каде технолошкиот напредок и одлуките на најголемите социјални мрежи го диктираат начинот на која работиме во исто време значи дека нештата кои функционирале до вчера нема да функционираат и утре. Со ... Read More »

Скоро половина од рекламните агенции планираат да го зголемат својот  персонал во 2017

Скоро половина (43%) од агенциите изјавуваат дека нивните бизниси ќе се зголемуваат во првиот квартал на 2017 додека пак 11% очекуваат пад во согласност со податоците од истражувањето за рекламните агенции  спроведено во четвртиот квартал од страна на STRATA.  42% од испитаниците најавуваат дополнување на својот кадар наредната година, а ... Read More »

Улогата на социјалните медиуми во “празничниот маркетинг”

Новите податоци укажуваат дека еден од три купувачи за време на празниците е под влијание на вашиот онлајн маркетинг. Sprout Social погледна во примените и испратените пораки на 15 бренда на Instagram, Facebook и Twitter. Еве ги и заклучоците: Оваа празнична сезона, 3,140 пораки на социјалните медиуми се очекуваат да ... Read More »

6 одлични маркетинг стратегии од  примерот на неконвенционалните индустрии

Вашето време да засјаете е СЕГА! Денеска ! на 16-ти декември 2016 година ! Ова подолу се само неколку примери за моќта на маркетингот. Со само мали промени во пристапот кон социјалните медиуми се до размислување во стилот ‘’надвор од кутијата’’ веруваме дека некоја од овие маркетинг стратегии ќе ве ... Read More »

Како маркетинг активностите со инфлуенсери ги менуваат правилата

Довербата е интегрален дел од нашиот живот, но начинот на кој ја градиме довербата исто така се менува.  Ова е времето како маркетинг активностите кои вклучуваат инфлуенсери го заземаат приматот во последно време. Секој бренд или индивидуалец кој сака да изгради бренд се обидува да го испроба овој тип на маркетинг. Замислете ... Read More »

Snapchat додаде 4 нови карактеристики помеѓу кои и најбараната- групниот разговор

Snapchat штотуку јавно ги објави четирите нови опции кои ги додаде на својата апликацијата, со што повторно влегува во трката да стане најпопуларна мрежа во полето на социјалните медиуми каде конкуренцијата за вниманието на потрошувачите и бизнисите станува се поголема. Со ново- додадените опции, Калифорниската компанија влегува во  најтесниот круг на ... Read More »

5 работи за маркетингот кои е потребно да ги заборавите 

Неколку совети од маркетинг професионалците кои работат во IBM, Hawaiian Airlines, и Brooks Brothers. Верувањето дека претприемачите не можат да бидат добри во маркетинг како момците од маркетинг секторите и агенциите е само мит сам по себе. Иако можеби го немате буџетот на гигантите IBM или Brooks Brothers, можете лесно да ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365