Home » Tag Archives: Љупка Наумовска

Tag Archives: Љупка Наумовска

Децата како конзументи во дигиталната маркетинг (р)еволуција – зошто треба сите да сме загрижени?

Автор: Д-р. Љупка Наумовска , Основач на Ханибиз и Професор на Универзитет за туризам и менаџмент Како се нарекува купувачот кој сака да ги купи сите ваши производи, не прашува за цената и нема повеќе од 150cm висина? –Дете. Врската помеѓу когнитивниот развој на индивидуата и рекламирањето Зрелото перцепирање на ... Read More »

Мултигенерациско таргетирање, 4 генерации – 4 приказни

Автор: Љупка Наумовска, Основач на Маркетинг и ПР агенција Ханибиз. Доктор на науки од областа на Маркетинг комуникации и академски предавач. Носталгичните,  индивидуалците, позитивните и иновативните – се носечките карактерни називи на четирите активни и куповно моќни генерации кои ја компонираат структурата на публиката според демографскиот параметар – возраст. Психографското и ... Read More »

Маркетинг и ПР агенцијата “HONEYBIZ“ го прослави својот прв роденден!

Со автентична “animal“ гала забава, маркетинг и ПР агенцијата “HONEYBIZ“ синоќа (Сабота 19.01.2013) го прослави својот прв роденден со дел од соработниците и пријателите на компанијата. Љупка Наумовска, директорката на “HONEYBIZ” на прашањето “Што е тоа што ја одбележа првата година од формирањето на компанијата“ , само за читателите на Маркетинг365 изјави: Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365