Home » Tag Archives: balcannes (page 3)

Tag Archives: balcannes

Пријавите за BalCannes се отвараат на почетокот на јуни

Balcannes

Најдобрите проекти на агенциите оваа година ги избира жири составено од огласувачи BalCannes, регионалната ревија на најдобрите агенциски кампањи, на почетокот на јуни го најавува отварањето на пријавите за петтото издание на BalCannes, кој традиционално ќе се одржи на Викенд Медиа Фестивалот во Ровињ. Иако на официјалната страница на BalCannes ... Read More »

Избрани најдобрите 25 кампањи на BalCannes

Помеѓу бројните кампањи кои пристигнаа на регионалната ревија на рекламни агенции BalCannes, вчера беа избрани најдобрите 25. После целодневното жирирање во пресрет почетокот на овогодинешниот Weekend Media Festival во Ровињ, Хрватска, жирито составено од угледни новинари специјализирани за маркетинг индустријата, оцени кои кампањи го одбележаа изминатиот период, и ќе останат ... Read More »

Програма на Четвртото издание на BalCannes

Богата маркетиншка програма и оваа година ќе го следи BalCannes, кој се одржува како дел од осмиот Weekend Media Festival во Ровињ, Хрватска. Во салата на BalCannes, преку мултимедијален разговор претседателот на Управниот одбор на Konzum Дарко Кнез ќе ги претстави новите практики на трговијата во 21 век, додека со ... Read More »

Можете да здивнете – продолжени се пријавите за BalCannes

Новиот рок е 20.9. до 00.00 h. BalCannes и оваа година, како што се и очекуваше, одлучи да им излезе во пресрет на креативните директори од регионалните креативни агенции и да го продолжи рокот за пријавување, и тоа за дури 10 дена. Новиот рок сега е недела, 20.09. до полноќ. Но сега тоа ... Read More »

Laibach доаѓаат на BalCannes во Ровињ

Како дел од овогодишната програма на BalCannes, регионалната ревија на рекламни агенции, која се одржува во склоп на Викенд Медиа Фестивалот во Ровињ доаѓа култната словенска група Laibach. Со членовите на оваа група која штотуку се врати од гостување во Северна Кореја ќе разговара извршниот креативен директор на словенската агенција ... Read More »

BalCannes 2015. во партнерство со Epica

Гостин предавач на овогодинешното издание на BalCannes е директорот на едиторијалот на Epica, г-дин Марк Тангејт. Најдобрите проекти од BalCannes 2015 ќе добијат 50% попуст за пријавување на Epica Awards ! Единствена прилика за регионалните агенции да се претстават во глобалната конкуренција и индустрија е добиена преку партнерството које е ... Read More »

Отворени се пријавите за овогодинешното издание на BalCannes

Регионалната ревија на рекламни агенции BalCannes овој септември по четври пат ќе се оддржи како дел од Weekend Media Fesival-от во Ровињ, Хрватска. Поканети да учествуваат и така да се претстават на овој најголем преглед на агенциските пазари во регионот се сите маркетинг агенции од Босна и Херцеговина, Србија, Црна ... Read More »

Balcannes Top 25 | Соседи

Balcannes

Маркетинг365 ги претставува најдобрите 25 регионални кампањи во изборот на регионаната креативна ревија Balcannes. Редоследот на презентираните кампањи е по азбучен ред. 14/25 Агенција: McCann/Fahrenheit Кампања: Njuskalo, “Соседи” Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365