Home » Tag Archives: Creative Hub

Tag Archives: Creative Hub

Македонија повторно се најде на “30 под 30” листата на Форбс за 2019 година

На 12 февруари, со отворање на Лондонската Берза магазинот Форбс ја објави листата “30 под 30” за 2019 година за Европа. Оваа година листата вклучува претставници од 34 европски земји во 10 категории, а на листата се најдоа и Аријана Коскарова и Бојан Коскаров од Македонија, во категорија “социјални претприемачи” ... Read More »

Конкурс за стипендија – Академија за Маркетинг и ПР

Creative Hub ( www.creativehub.mk ) објавува Конкурс за стипендија за Академија за Маркетинг и ПР за престојниот февруарски уписен рок. Академијата за Маркетинг и ПР е во времетраење од 6 месеци и ги вклучува следните предмети: Истражување на пазар, ATL и BTL Маркетинг стратегија, Брендирање, Евент Менаџмент, Продажни стратегии, Дигитален ... Read More »

“After work” настан за ПР индустријата

На 25 октомври (четврток) почеток од 18:00 часот во Парк Хотел во Скопје,  ќе се одржи првиот “ПР Бар“. ПР Бар е настан организиран од Академијата за маркетинг и пр на Creative Hub кој има за цел да ја собере комуникациската фела на едно место.. Во улога на панелисти се ... Read More »

Стипендии во областа на маркетинг и ПР

За сите кои што се заинтересирани за сопствена едукација, доквалификација или преквалификација во делот на Маркетинг и ПР, Creative Hub организира конкурс за стипендии. Под мотото Маркетинг 360⁰ предизвик заинтересираните ќе имаат можност да одговорат на една маркетинг задача и да освојат една од стипендиите кои ги нуди Creative Hub. ... Read More »

Creative Hub го организираше настанот “Македонски Маркетинг: Иднината”

Во петокот, минатата недела, во Хотел Парк, Creative Hub го одржа својот прв маркетинг настан на тема “Македонски Маркетинг: Иднината”. Настанот имаше двојна улога на едукација и завршна прослава на студентите од Академиите за Маркетинг и ПР и Академијата за Графички Дизајн. На присутните најпрво се обрати, основачот на Creative Hub, ... Read More »

Creative Hub ја претстави Македонија на Самитот Forbes во Израел

Основачот на бизнис центарот за неформално образование Creative Hub од Скопје, Аријана Коскарова беше поканета од Forbes на глобалниот самит во Израел кој се оддржа од 6 до 10 мај. На глобалната конференција присуствуваа над 750 претприемачи од светот, од 25 категории кои застапуваа 35 земји. Македонија беше претставена со ... Read More »

Искористи го летото и започни нова кариера

По успешното лансирање на двата проекти – Академијата за маркетинг и ПР и Академијата за графички дизајн во пролетниот семестар, Creative Hub Скопје објавува дека поради големиот интерес ќе започне и со летна едукативна програма под мотото „Искористи го летото и започни нова кариера”. Заинтересираните можат да се пријават за ... Read More »

Creative Hub формираше Академија за Бизнис Професионалци

„Од почетокот на новата година ќе се исхранувам поздраво!“ „Од почетокот на новата година ќе почнам редовно да вежбам!“ „Од почетокот на новата година ќе… се запишам на академија во Creative Hub!“ Колку цели си поставивте за претстојната 2018 година? На колку од нив навистина ќе почнете да работите? Сега ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365