Home » Tag Archives: division (page 2)

Tag Archives: division

Секое парче, ново доживување – новата кампања на Жито Лукс

Добро познатите тост лебовите на Жито Лукс добија ново, освежено пакување. Во соработка со маркетинг агенцијата Division, која стои зад повеќе успешни проекти поврзани за оваа компанија, произлезе идејата за модерен и урбан дизајн кој визуелно ги прикажува главните бенефити на омилените вкусови на сите генерации. Лансирањето на новите пакувања ... Read More »

Стоби Флипс стикери за Viber

Витаминка Прилеп, заедно со маркетинг-агенциите Division и Brand Union ја продолжува двеодоливата приказна за Стоби и Чоко Стоби Флипс. Знаејќи ја популарноста на платформата за комуникација во нашата држава и начинот на кој најчесто комуницираат помладите генерации, беа креирани 29 супер забавни и интересни вајбер-стикери, кои служат како супер замена ... Read More »

“Двеодолива комбинација“ – нова кампања за Чоко Стоби Флипс

Еден од омилените брендови во Македонија, Стоби Флипс на Витаминка, изненади со уште една своја кампања, овојпат за Чоко Стоби Флипс, наменета за помладата генерација, но и за сите љубители на слатките и квалитетни задоволства. Кампањата е дело на целокупниот тим на маркетинг-агенцијата Division, која стои зад многу успешни проекти поврзани ... Read More »

Поинаков пристап во outdoor рекламирањето на агенцијата Divison во кампањата за Toyota RAV4

На средината на месецов Toyota стартуваше билборд кампања за новиот модел на SUV возилото RAV4, насловена како “Му нема рамен”, на повеќе локации низ главниот град. Идејното решение е на маркетинг агенцијата Division, чиј креативен тим во соработка со “Калаплакат” креираа нешто несекојдневно за македонскиот пазар. Станува збор за концепт ... Read More »

Доделени регионалните награди за најдобра амбалажа РЕГПАК 2016

Во хотелот Шератон во Загреб на 12 мај 2016, седми пат по ред беа доделени наградите РЕГПАК за најдобра амбалажа во регионот, а беа номинирани 17 брендови со повеќе од 80 производи од Босна и Херцеговина, Хрватска, Македонија, Словенија и Србија. Здружението Македонски совет за дизајн и оваа година ги ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365