Home » Tag Archives: Effie Croatia

Tag Archives: Effie Croatia

Effie Croatia Awards 2018: Претставени членовите на жирито

Стручното жири е составено од претставници на огласувачите и агенциите за деловно комуницирање, а со него претседава Иван Шувар од Загребска пивара   Во тек се пријавите за натпреварувањето Effie Croatia кое ја слави ефикасноста на маркетинг комуникациите. Effie веќе деветта година во Хрватска ги наградува огласувачите и агенциите кои ... Read More »

Рекорден број на пријави на Effie натпреварувањето во Хрватска

(РЕГИОН) – На шестото хрватско издание на престижното маркетинг натпреварување Effie, кое ја наградува ефикасноста на огласните кампањи, пријавени се рекорден број на проекти – дури 53. Тоа е 20% повеќе пријавени проекти во однос на минатата година а за наградата ќе се борат 38 различни агенции и 35 огласувачи. ... Read More »

Доделени хрватските Effie 2014 награди

Во склоп на фестивалот “Денови на комуникациите” кој се одржува во ровињскиот хотел Lone, синоќа се доделија престижните Croatia Effie 2014 награди за најзначајните достигнувања во деловните комуникации во сегментите на ефикасност и стратешко осмислување на маркетинг кампањи. Во остра конкуренција на 40 проекти пријавени од страна на 28 огласувачи ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365