Home » Tag Archives: GDPR

Tag Archives: GDPR

4 Причини зошто вашиот маркетинг треба да e усогласен со GDPR регулативата

GDPR е најголемата законска промена на дигиталната ера. Во продолжение прочитајте кои се 4те причини поради кои вие би требало да поминете GDPR обука и да го усогласите вашето работење со оваа регулатива од Европска Унија. #1 Високи казни За неприменување на одредбите кои произлегуваат од Законот за заштита на ... Read More »

Гугл има најмногу корист од Општата регулатива за заштита на податоците (GDPR)

Пребарувачот најверојатно ги искористи своите предности и потребните ресурси за да обезбеди усогласеност со новите регулативи Извор: WARC Бројот на веб тракери кои делуваат во Европската унија по воведувањето на Општата регулатива за заштита на податоци (GDPR) се намали и до 31%, но новите истражувања покажуваат дека Google всушност добива ... Read More »

Светската федерација на огласувачи и IAB Европа издадоа упатства и насоки за GDPR

Светската федерација на огласувачи (WFA) и Бирото за интерактивно огласување  (IAB Europe) издадоа два корисни документи за GDPR (Општата регулатива за заштита на податоците), кои треба да им послужат на агенциите како насоки и упатства Светската федерација на огласувачи (WFA) во соработка со Здружението на холандски огласувачи, подготвија образец на ... Read More »

Големите технолошки компании сè уште не се целосно усогласени со Општата регулатива за заштита на податоците (GDPR)

Големите технолошки компании како што се Гугл, Фејсбук и Амазон и понатаму користат многу нејасни термини и не обезбедуваат доволно информации за тоа како може целосно јасно да се разбере што точно прифаќаат корисниците Во пресрет на влегувањето во сила на Општата регулатива за заштита на податоците, малите и големите ... Read More »

ИКЕА одговори на воведувањето на GDPR на свој оригинален начин

Додека сите ги ажурираат своите услови за користење и праќаат мејлови на сите страни, ИКЕА духовито потсетува дека тие имаат постојано решение за заштита на приватноста ИКЕА уште еднаш се покажа дека многу внимателно ги следи актуелните случувања во светот и никогаш не пропушта шанса да се вклучи во овие ... Read More »

Подигнати првите жалби заради кршење на GDPR против Фејсбук и Гугл

Организациите кои се занимаваат со заштита на приватноста на корисниците, предупредија на праксата на “присилна согласност“ Уште првиот ден од стапувањето на сила на новата Општа регулатива за заштита на податоците – GDPR, стигнаа и жалбите за кршење на овие права против Фејсбук и Гугл, пишува AdAge. Организациите кои се ... Read More »

Влијанието на Општата регулатива за заштита на податоците (GDPR) врз e-mail маркетингот

Иако оние кои во рамките на своето работење користат е-меил маркетинг се плашат од последиците што GDPR регулативата може да ги предизвика, експертите уверуваат дека сепак, тоа нема да значи крај на овој начин на рекламирање. Поточно, корисниците со години, бесплатно, често без да знаат за тоа, им ги даваат ... Read More »

Фејсбук префрли 1,5 милијарда корисници надвор од досегот на новите правила за приватност

Фејсбук префрли повеќе од 1,5 милијарди корисници надвор од досегот на Европските закони за приватност и покрај ветувањето на Марк Цукерберг дека Европската општа регулатива за заштита на личните податоци (GDPR) ќе се применува на глобално ново Марк Цукерберг, ги промени условите за користење на оваа мрежа за 1,5 милијарди ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365