Home » Tag Archives: Uber

Tag Archives: Uber

Uber ја загуби лиценцата за работа во Лондон

Transport for London (TfL) одби да ја обнови лиценцата на Uber за возење во Лондон бидејќи компанијата “не се вклопува со правилата и прописите”, демонстрирајќи “недостиг на корпоративна одговорност” во однос на прашања кои може да ја загрозат безбедноста на патниците, како и употребата на недозволен софтвер во нивните возила ... Read More »

”Сакаме да станеме Uber за возови”- најави новиот директор за маркетинг на Trainline

Trainline –компанија за продажба на билети за возови има големи планови за развој на својот бизнис. Компанијата веќе продава билети преку својот веб сајт и мобилни апликации во 24 Европски држави, соработува со повеќе од 70% од Европските линии за возови и има повеќе од 48 оператори. Компанијата основана е ... Read More »

Volvo cars и Uber со здружени сили ќе развиваат автономни возила

Шведскиот автомобилски гигант Volvo cars и компанијата Uber, компанија за делење на превоз, ги здружија силите за развој на следанта генерација автономни возила. Двете компании потпишаа договор за поставување на заеднички проект кој ќе развие нова платформа за возила кои ќе може да ги вклучи најновите достигнувања на AD (автономно ... Read More »

Uber планира голема рекламна кампања за Обединетото Кралство

Uber, такси услугата базирана врз мобилна апликација, сигнализираше промена во својата маркетинг активност во Обединетото Кралство откако контактиаше медиа агенции за своите потреби за планирање и купување. Компанијате моментално не се рекламира во Обединетото Кралство, но нејзината растечка пупуларност го наруши такси-пазарот и предизвика штрајк на таксистите во Лондон минатата ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365