Home » Во фокусот » Топ 10 огласувачи во САД за 2014 година

Топ 10 огласувачи во САД за 2014 година

AdAge ја објави листата на 200-те најголеми огласувачи во САД за 2014 година. Ранкингот го предводи Procter & Gamble со вкупна проценка од 4,6 милијарди долари инвестирани за огласување, следен од AT&T и General Motors Co.
Вкупниот буџет потрошен за огласување на топ 200-те огласувачи во САД изнесува околу 137.8 милијарди американски долари.
Во продолжение погледнете ја листата на Топ 10 огласувачи во САД за 2014 година.
Top 10 Spenders
Biggest U.S. advertisers in 2014.
Rank Marketer 2014 U.S. ad spending 2014 U.S. ad spending growth
1 Procter & Gamble Co. $4.6 billion 4.2%
2 AT&T $3.3 billion 0.1%
3 General Motors Co. $3.1 billion 0.7%
4 Comcast Corp. $3.0 billion 1.7%
5 Verizon Communications $2.5 billion 3.6%
6 Ford Motor Co. $2.5 billion 3.6%
7 American Express Co. $2.4 billion 7.9%
8 Fiat Chrysler Automobiles $2.2 billion 14.0%
9 L’Oréal $2.2 billion 2.0%
10 Walt Disney Co. $2.1 billion 7.4%
Source: Ad Age Datacenter estimates of total U.S. ad spending consisting of measured media (traditional media and internet display ads, from WPP’s Kantar Media) plus unmeasured spending (Ad Age’s estimate of spending in disciplines including other forms of digital media (paid search, online video, mobile, unmeasured forms of social media); promotion; experiential marketing; and direct marketing).

Автор Marketing365

Маркетинг365 (М365) е прв македонски портал кој во фокусот ја има маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. Формиран е во 2011 година и во своето досегашно постоење има добиено неколку домашни и меѓународни признанија вклучувајќи ги и “Блог на годината“ (прво место, 2011 и 2015 год.), “Највлијателен балкански блог кој доаѓа од Македонија“ (прво место 2012) и “Најдобар бизнис-информативен веб сајт“ (второ место, 2014). Почнувајќи од февруари 2015 година, Маркетинг365 е официјален претставник во Македонија на најпознатиот светски креативен фестивал Cannes Lions. Тимот на М365 го сочинуваат активни професионалци од маркетинг, медиа и ПР индустријата во Македонија. e-mail : contact@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365