Home » Extra 5 » Toyota продава бебе-робот кој ги чита вашите емоции и Ви зборува

Toyota продава бебе-робот кој ги чита вашите емоции и Ви зборува

toyota-baby-robot-hed-c-2016
Ако ви треба копилот за “крос-кантри вожња“ или некој на кого ќе може да му ги кажете вашите проблеми, кога некој ваш пријател или психијатар е недостапен, Тојота смисли робот кој ќе се грижи за Вас.

Производителот на автомобили го откри Kirobo Mini, со големина на бебе, “интелигентен“ придружник, кој е дизајниран да ги протолкува реакциите на лицето на луѓето и да разговараат за тоа како тие се чувствуваат. Kirobo Mini зборува и се движи со главата и рацете; Истиот ќе чини $ 400 кога за прв пат ќе стане достапен во следната година, преку дилерите во домашната земја на Тојота,  Јапонија.

Ќе дојде и време кога роботот ќе може да стои како алатка во држачот за чаши во возило. Симпатично, нели?Ќе си разговарате.
Еве едно видео на YouTube кое го демонстрира роботот:

Во меѓувреме, Јапонија се чини дека е во првите редови за револуција во роботика која би можеле да ја освои земјината топка во следните пет или 10 години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365