Home » Вработи се во маркетинг и ПР секторот

Вработи се во маркетинг и ПР секторот

Огласи за вработување за маркетинг и ПР професионалците :

1. Алкалоид АД – Скопје вработува во ОЕ Корпоративни служби 1 лице за Маркетинг-комуникации

1.1. Медиумски координатор – 1 (една) позиција
Цел и одговорност на работното место
– координира, изршува и финализира активности поврзани со медиуми (off-line и on-line)
– координација и комуникација со надворешни соработници (агенции, медиуми) од земјава и странство за реализација на договорени проекти
– силно придонесува и активно улествува во планирање на комуникациска стратегија
– координирање и спроведување на сите рекламни активности и промотивни кампањии, како на корпоративно ниво така и за одделни брендови.
– дефинирање на материјали за комуникација и нивно проследување до целните медиуми
– подготовка и опис на работните задачо за потребите на конкретни маркетиншки активности
– предлага распределба на вкупниот буџет за медиумски кампањи согласно со утврдениот годишен план
– следење и координирање на процесот на изработка на промотивни материјли за електронска, печатена и за дигитална комуникација
– комуникација со агенцијата одговорна за одржување на компаниската интернет-страница, како и координација на активности поврзани со нејзиното ажурирање
– активирање и анализа на кампањи
– комуникација со медиуми
– анализа и следње на трендовите на пазарот
– подготовка на извештаи за тековни активности

Краен рок за пријавување : 17.02.2014

Целиот оглас на следниот ЛИНК.

2.Агенцијата Media Plan Скопје објавува Слободно работно место за позицијата МЕДИА ПЛАНЕР.

Квалификации:
Завршено високо образование или екстензивно искуство во областа од минимум 2 години;
Познавање на Microsoft Office;
Познавање на Англиски јазик.

Одговорности:
Изработка, развој и следење на медиа планови и медиа буџети за клиентите на агенцијата.
Обработка на податоци што се користат во развој на медиа планови ;
Целосен увид во медиумскиот пазар, следење на состојбите, промените и новостите;
Изработка на медиа стратегии под супервизија на медиа директорот;
Изработка на медиумски презентации и нивна презентација пред клиент;

Заинтересираните кандидати да испратат CV на : office@mediaplan.mk

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365