Home » Во фокусот » Вредноста на онлајн огласувањето во Европа достигна 40 милијарди евра!

Вредноста на онлајн огласувањето во Европа достигна 40 милијарди евра!

Издвојувањето за онлајн огласувањето во Европа во текот на 2016 година достигнаа вкупен износ од 40 милијарди евра, со значаен придонес на земјите од централна и источна Европа,  што е најголемо досега.

Спрема податоците на IAB Europe,во текот на претходната година е забележан раст на приходите од онлајн огласувањето од 12,2 %, што довело до вкупен износ од 41,8 милијарди.

Во овај период во земјите на централна и источна Европа забележен е раст од 15 %, пишува MN Newsletter. Најголем раст во текот на 2016 година бележат Романија (36,9 %),Словенија (32,2 %) и Ирска (31,4 %).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365