Home » Digital » Знаете ли кој кого поседува во светот на интернетот?

Знаете ли кој кого поседува во светот на интернетот?

Вообичаена работа е една голема компанија да поседува уште неколку големи компании. Денес, всушност, постојат некои десетина компании на интернет кои ги поседуваат сите останати, открива 16Best.net, кој создаде еден интересен инфографик кој ни прикажува нешто како “семејно стебло” на најпознатите компании во онлајн светот.

Дали знаевте дека неодамна (декември 2017 година) Apple го купи Shazam за 400 милиони долари? Сигурно знаете дека Facebook е сопственик на Instagram и WhatsApp, и дека Microsoft ги купи LinkedIn, Skype, MSN и Bing? Меѓутоа, пред да стане дел од Microsoft, Skype всушност беше под закрила на eBay. Кога ќе се погледнат сите големи аквизиции на компаниите кои се случија во текот на годините, сфаќаме дека светот е всушност многу мал, и сите водечки компании се секогаш некако испреплетени.

Подолу можете да погледнете интересен инфографик од кој може да се види “Кој кого поседува на интернет?“

Извор:16Best.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365