Home » Digital » Зоолошка градина заработи 12 илјади евра благодарение на Pokemon Go!

Зоолошка градина заработи 12 илјади евра благодарение на Pokemon Go!

Зоолошката градина од Антверп, Белгија покажа дека зависниците на играта „Покемон Го“ можат да помогнат во заштита на вистинските животни, додека ги ловат фиктивните суштества :)

pokemon-1543353_960_720

Имено, зоолошката градина во белгискиот град Антверпен објави дека изминативе денови заработила 12.000 евра од продажба на билети на лица кои влегувале во неа во лов на специфични, #тазе набавени покемони.

Парите собрани од “ловечката акција“ ќе бидат наменети за Центарот за истражување и заштита на животните, кој е фокусиран на загрозените животински видови.

Според раководството на институцијата, изминативе денови зоолошката градина ја посетиле речиси 15.000 луѓе.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365