Home » Во фокусот » Хрватската Bruketa&Žinić OM прогласена за “International Small Agency of The Year”

Хрватската Bruketa&Žinić OM прогласена за “International Small Agency of The Year”

AdAge водечкиот глобален медиум кој во фокусот ја има адвертајзинг и медиа индустријата, пред неколку дена во Портланд, Орегон ги подели овогодинешните лауреати кои во различни категории ќе ја понесат титулата за најдобри “Small Agency of  The Year“.

Оваа практика е воспоставена уште пред 5 години кога се започна за доделување признанија за агенции кои се потполно независни или не се во мнозинска сопственост на некоја мрежа или холдинг на агенции.

Жирито е составено од уредниците и новинарите од AgAge, како и угледни претставници од индустријата кои ги избираат најдобрите агенции и кампањи од САД (севкупно и по региони) како и посебно една странска мала агенција на годината, односно агенција со седиште надвор од САД. Тука се оценува целокупната агенциска приказна, организацијата и културата, стратегијата, креативноста и резултатите од проектите за клиентите на агенцијата.

Во овогодинешниот избор, образот на остатокот од светот го обели Хрватската агенција “Bruketa&Žinić OM“ која се закити со признанието за “International Small Agency of The Year“.

intervju so davor bruketa - marketing365 mk

Маркетинг365 им го четита признанието и им посакува уште многу успеси во иднина !

Во продолжение погледнете ги и сите останати лауреати:

SMALL AGENCY OF THE YEAR

GOLD: Bailey Lauerman, Omaha, Neb.
SILVER: Pollinate, Portland, Ore.

CAMPAIGN OF THE YEAR

GOLD: Campfire, New York: Cinemax’s “Byzantium Tests”
SILVER: Mono, Minneapolis: Target Grocery’s “Everyday Collection”

INTERNATIONAL AGENCY OF THE YEAR

GOLD: Bruketa & Zinic, Zagreb, Croatia

CAMPAIGN OF THE YEAR: PRO BONO

Cactus, Denver: “Man Therapy” for Carson J. Spencer Foundation & Colorado Office of Suicide Prevention

SMALL AGENCY OF THE YEAR: CULTURE

Brokaw, Cleveland

SMALL AGENCY OF THE YEAR: 1-10 EMPLOYEES

GOLD: Standard Time, Los Angeles
SILVER: Division of Labor, Sausalito, Calif.

SMALL AGENCY OF THE YEAR: 11-75 EMPLOYEES

GOLD: Red Tettemer O’Connell + Partners, Philadelphia
SILVER: Crossmedia, New York

SMALL AGENCY OF THE YEAR: 76-150 EMPLOYEES

GOLD: Wong, Doody, Crandall, Wiener, Los Angeles/Seattle
SILVER: Eleven Inc., San Francisco

SMALL AGENCY OF THE YEAR: NORTHWEST REGION

GOLD: Copacino & Fujikado, Seattle
SILVER: Mutt Industries, Portland, Ore.

SMALL AGENCY OF THE YEAR: NORTHEAST REGION

GOLD: Nail Communications, Providence, R.I.
SILVER: Our Man In Havana, New York

SMALL AGENCY OF THE YEAR: MIDWEST REGION

GOLD: Sullivan Higdon & Sink, Kansas City, Mo.
SILVER: Solve, Minneapolis

SMALL AGENCY OF THE YEAR: SOUTHEAST REGION

GOLD: Big Communications, Birmingham, Ala.
SILVER: Trone Brand Energy, High Point, N.C.

SMALL AGENCY OF THE YEAR: SOUTHWEST REGION

GOLD: TDA Boulder, Colo.
SILVER: HAPI, Phoenix, Ariz.

SMALL AGENCY OF THE YEAR: WEST REGION

GOLD: Threshold Interactive, Los Angeles
SILVER: Traction, San Francisco

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365