Настани

Големата годишна награда на Асоцијацијата на архитекти на Македонија за 2021 година доделена за објектот „Градинка во Волково“

Големата годишна награда за архитектура на Асоцијацијата на Архитекти на Македонија (ААМ), беше доделена вчера (24.12.2021), во Музеј на Град...

Read more

Првата дама, Елизабета Ѓоргиевска ја поддржа кампањата против говор на омраза „Блокирај ја омразата. Сподели љубов! “ која беше промовирана денес во Скопје

„Препознавањето на омразата во нашето општество е првиот чекор за борба против истата како и да нé освести дека дури...

Read more

Панел-дискусија: Со трансплантација на органи од починат донатор се спасуваат човечки животи

Со добра организација и соработка меѓу медицинските експерти и тимови од јавното и приватното здравство, македонскиот здравствен систем покажа дека...

Read more
Page 1 of 142 1 2 142