Home » Во фокусот

Во фокусот

Постојат цвеќиња кои ниту една жена не би требало да ги добие – емотивна кампања насочена кон построги закони против семејното насилство

Израелската агенција Gitam BBDO создаде трогателна кампања во која се залага за построги закони против семејното насилство WIZO, најголемата асоцијација на жени во Израел, организацијата Families of Murder Victims и агенцијата Gitam BBDO, за празникот Tu B’Av или хебрејскиот Валентајн, сакаа да направат нешто за да им помогнат на жртвите на ... Read More »

Избрано ново раководство на ИАБ Србија

Членовите на Управниот Одбор на ИАБ Србија избраа ново раководство на оваа организација и позицијата претседател на Управниот одбор му е доверена на Игор Жежељ, CEO на Wireless media, додека на позицијата на извршен директор е избрана Данка Трбојевиќ, акаунт директор во агенцијата Drive. Новоизбраниот претседател на Управниот Одбор на ... Read More »

Новата реклама на McDonald’s со песна од каталогот на Филтер Лабел

Најновата реклама на McDonald’s за нивните Maestro сендвичи искористи песна од каталогот на македонската издавачка куќа и компанија за лиценцирање на музика Филтер Лабел. Креативниот директор кој работеше на рекламата имаше идеја да направи нешто поинакво од досегашните промо клипови на брендот и побара песна што на конечниот производ ќе ... Read More »

Погледнете ја новата реклама на Најк

Новaта реклама на Nike VaporMax Air Sneaker содржи микс на професионални и аматерски спортисти-амбасадори на брендот, кои во спотот се борат за здив додека го собираат онај дополнителен атом на сила за нови напори. Рекламата вели: “Air moves you“, што значи дека Најк преку игра на зборови го слави она ... Read More »

Најкреативната кампања на светот за 2017 година е…

Gunn Report, глобален индекс за креативни перформанси во рекламирањето, ги објави резултатите од својот нов Gunn 100 извештај кој содржи листа на 100 најуспешни рекламни идеи во 2017 година. Ранг листата, која вклучува врвни креативни агенции, агенцијата мрежи, холдинг компании, брендови, огласувачи и земји, се составува со анализа на резултатите ... Read More »

Огласувачите се закануваат со напуштање на Фејсбук и Гугл

Фејсбук и Гугл во последно време се на голем удар на критики –  од поранешни вработени, преку инвеститори до бројни здруженија, се чини дека секој има нешто да им приговори на овие компании. Здружението на педијатри и психолози тврди дека Фејсбук го оштетува здравјето на децата, поранешните вработени и некои ... Read More »

Знаете ли кој кого поседува во светот на интернетот?

Вообичаена работа е една голема компанија да поседува уште неколку големи компании. Денес, всушност, постојат некои десетина компании на интернет кои ги поседуваат сите останати, открива 16Best.net, кој создаде еден интересен инфографик кој ни прикажува нешто како “семејно стебло” на најпознатите компании во онлајн светот. Дали знаевте дека неодамна (декември ... Read More »

Впечатливо видео со моќна порака по повод Денот на вљубените

По повод Денот на вљубените и месец февруари кој во САД се обележува и како Месец за подигнување на свеста за насилството во тинејџерските врски, организацијата Day One, посветена на намалување на зачстеноста на сексуалната злоупотреба и насилство и агенција BBDO Њујорк, објавија впечатливо анимирано видео кој ги предупредува тинејџерите ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365