Home » Истражувања

Истражувања

Американските компании оваа година ќе вложат 19 милијарди долари во податоци на трети страни

Оваа година, маркетерите за прв пат ќе вложат повеќе во дигиталните податоци отколку во традиционалните извори на податоци Американските компании ги зголемуваат своите инвестиции во податоци на трети страни и покрај широко распространета загриженост во врска со приватноста на потрошувачите, се наведува во студијата спроведена од страна на IAB Data ... Read More »

Пазарот за маркетинг комуникации во Србија забележа раст во 2017 година!

Во изминатите неколку месеци, порталот Маркетинг Мрежа спроведе темелна и длабока анализа на агенциите кои работат во Србија во областа на пазарните комуникации, наречена Agency Report. Целта на оваа студија беше да се анализира пазарот за 2017 година и да се добие увид во состојбата на индустријата, собирање на транспарентни ... Read More »

WARC ги открива трендовите на ефикасниот маркетинг

WARC, глобалниот авторитет за огласување и медиумска ефикасност, го објави извештајот Effective Use of Brand Purpose 2018, нагласувајќи ги клучните трендови во користењето на брендирањето водено од целите во маркетинг стратегиите. Извештајот е базиран на анализата на победниците од категоријата Effective Use of Brand Purpose на овогодинешниот меѓународен WARC натпревар. ... Read More »

98% од луѓето кои не веруваат во Фејсбук и понатаму ќе го користат

Истражувањето на компанијата Streetbees покажува колку оваа платформа е вкоренета во структурата на денешното општество Во двата најголеми пазари на социјалната платформа Фејсбук, САД и Индија, една третина од испитаниците се изјасниле дека ја изгубиле довербата во оваа платформа кога станува збор за сигурноста на нивните податоци, се наведува во ... Read More »

Вложувањето во дигиталното надворешно рекламирање ќе достигне 14.6 милијарди долари оваа година

Според извештајот на WARC Global Ad Trends, целиот раст на рекламирањето на OOH ќе се однесува на дигитални имплементации Се очекува дека инвестициите во дигиталното амбиентално огласување (DOOH), т.е. видео содржини и / или дигитални панели поставени на високо прометни јавни локации, како што се главни улици, аеродроми, автобуски станици, ... Read More »

Колку добро потрошувачите ги препознаваат врвните брендови?

Една студија спроведена од агенцијата Siegemedia откри дека многу Американци не можат точно да ги идентификуваат некои од најпознатите светски логоа Извор: wikibuy.blog Една студија, спроведена од агенцијата Siegemedia, се обиде да одговори на прашањето колку се препознатливи логоата на некои од врвните американски брендови, а резултатите што ги добиле, ... Read More »

Кои се ефикасните маркетинг трендови во регионот на Блискиот Исток и Северна Африка?

Лекциите кои се споделени во извештајот MENA Strategy Report се извлечени од победничките кампањи на WARC наградите за најдобри стратегии во регионот на Блискиот Исток и Северна Африка во 2018. WARC го објави својот втор извештај MENA Strategy Report кој ги испитува трендовите во маркетинг стратегиите на Блискиот Исток и ... Read More »

Топ 3 ланци на маркети според потрошувачите во Македонија

Агенцијата за истражување и консалтинг “Инсајдер ИД” во Октомври 2018 по втор пат спроведе истражување според кое се прогласуваат “Топ 3 Маркети според потрошувачите во Македонија”, кое е спроведено на 1,300 активни потрошувачи во целата држава. Вкупно потрошувачите имаат наведено повеќе од 40 малопродажни ланци од кои 7 се национални ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365