Home » Компании

Компании

Најавена прославата за 95 години СКОПСКО

Неизоставен дел од најновото издание на популарното шоу „Златна Бубамара“ беше и еден од најпознатите домашни брендови – СКОПСКО, кој оваа година прославува 95 години. Во оваа прилика „Златна Бубамара“, на препознатлив и уникатен начин, честитајќи ја годишнината, потсети зошто веќе 95 години СКОПСКО е составен и неизбежен дел од ... Read More »

Македонски Телеком со раст на нето добивката од 2,5 отсто во 2018

Македонски Телеком бележи позитивни трендови во работењето во 2018 година. Приходите од продажба на крајот од 2018 година бележат зголемување за 2отсто, зголемена е профитабилноста, а компанијата континуирано има пораст на бројот на корисници  на широкопојасен интернет и воIPTV сегментот. Оперативната добивка пред камати, оданочување и амортизација (EBITDA) на крајот ... Read More »

Нова припејд понуда на Vip

2GB бесплатен интернет за надополнуваље кредит преку “Мојот Vip”  Телекомуникацискaта компанија Vip воведува нова придобивка за своите припејд корисници кои со секое надополнување на кредит онлајн добиваат 2GB бесплатен интернет за период од една недела. Надополнувањето кредит може да се изврши преку мобилната апликација Мојот Vip или преку официјалната веб ... Read More »

Ново зголемување на платите во Рудник САСА

Менаџерскиот тим на рудникот за олово и цинк САСА донесе одлука за ново зголемување на месечните примања на сите вработени за пет проценти, почнувајќи од 1. јануари оваа година. Со ова најново зголемување, платите во рудникот САСА ќе бидат и до 30% повисоки од просечните плати во рударската индустрија во ... Read More »

Кока Кола го купува Бамби за 260 милиони евра

Компанијата Coca-Cola HBC AG започна процес за аквизиција на водечката српска кондиторска компанија „Бамби“ од фондот Мид Европа Партнерс во вредност од 260 милиони евра. Се очекува аквизацијата да биде завршена во вториот квартал на 2019 година со што компанијата Бамби добива нови можности за развој во Србија и во ... Read More »

Групацијата Трафигура го зголеми влогот во проектот за бакар Иловица – Штука

Групацијата Трафигура преку својата подружница, инвестициската групација Галена Ресоурс Еквитис Лимитед (Galena Resource Equities Limited) ја зголеми својата инвестиција во проектот за рудник за бакар Иловица-Штука на компанијата Еуромакс Ресоурцес за дополнителни 6,9 милиони американски долари. Инвестицијата е направена преку Еуромакс Ресоуцес Лтд канадска компанија која котира на Берзата во ... Read More »

Хенкел ќе вложува дополнителни 300 милиони евра во своите брендови

Почнувајќи од 2019 година компанијата Хенкел најави дека ќе троши околу 300 милиони евра годишно дополнително на капиталните годишни вложувања од 800 милиони евра Хенкел откри дека планира да троши дополнителни 300 милиони евра (341 милиони долари) годишно за развој на онлајн операции, додавајќи дека брендовите како што се Persil ... Read More »

КД Фондови станa дел од Generali Групацијата

После постоење на повеќе од четвртина век, КД Фондови станува дел од меѓународната групација Generali. Со основањето на првиот словенечки инвестициски фонд – Galileo, во 1992 година и најстариот хрватски инвестициски фонд KD Victoria, KD Funds стана предводник во индустријата на словенечките инвестициски фондови. По повеќе од една четвртина век, ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365