Home » Маркетинг & Адвертајзинг

Маркетинг & Адвертајзинг

Србија доби саморегулаторно тело во областа на рекламирањето

Со формирањето на Националната асоцијација за етички стандарди во огласувањето (NAESO), Србија доби важно саморегулаторно тело кое во партнерство со сите чинители на пазарот на медиуми, државни институции, професионални здруженија и меѓународни организации ќе работи на промоција на етичките стандарди во огласувањето и маркетинг комуникациите. NAESO е регистрирана минатата недела, ... Read More »

Publicis Groupe го купува Епсилон за 4,4 милијарди американски долари

Една од најголемите рекламни агенции во светот, Publicis Groupe ја купува американската агенција за дигитален маркетинг Епсилон за 4,4 милијарди долари. Како што е наведено во соопштението, купувањето веќе е одобрено од одборот и надзорниот одбор на Publicis Groupe, кој смета дека “тоа е голема можност имајќи го во предвид ... Read More »

Моќта на нотификациите, искористена во кампањата на Македонски Телеком „Технологијата за добро“

Малите симболи за нотификации на нашите мобилни телефони се како храна за нас. Ги добиваме стотици на ден, дури сме и по малку навлечени на тој краток звук, или симбол кој ни ја дава дневната доза на допамин. Како човечки суштества копнееме по припадност, валидација, комуникација… ние сме социјални битија. ... Read More »

“Јади паметно“-онлајн кампања за посвесна и здрава исхрана

Преку седум предизвици за седум дена, учесниците да истражат нови начини на поздраво и поодржливо јадење, е целта на онлајн кампањата „Јади паметно“ што почна денеска и ќе трае заклучно со 14 април. Ја организира Шведскиот институт и локалниот партнер за земјава, „Сите сити“. На „Јади паметно“ може да се ... Read More »

Лореал Париз и британски Вог ги разбиваат предрасудите за возраста како занемарена форма на дискриминација

Од агенцијата McCann истакнуваат дека предрасудите во однос на постарите лица често се занемарен облик на дискриминација, која многумина потсвесно ја прифаќаат во секојдневниот живот Како одговор на културата на опседнатост со младоста, каде што жените постари од 50 години се чувствуваат невидливи, Лореал Париз и британскиот магазин Вог се ... Read More »

BBDO Загреб прогласена за агенција на годината во Хрватска

IdejaX е национално натпреварување во креативност, а на фестивалот Денови на комуникации во ново отворената категорија Craft наменета за дизајнерите, дигиталците и продукциските куќи се остварени одлични резултати  На фестивалот Денови на комуникации во Ровињ се доделени престижните награди IdejaX. Гранд при освои агенцијата Studio Sonda за проектот Piquentum Sv. ... Read More »

Изгласан спорниот член 13 од новиот Закон за авторски права во Европскиот парламент

Европскиот парламент го поддржа контроверзниот закон за авторски права кој ја подели онлајн заедницата, технолошките гиганти и издавачите Со 348 гласа за и 274 против, на 26 март 2019 година, Европскиот парламент ја усвои Директивата за авторски права на единствениот дигитален пазар на Европската унија. Целта на оваа директива, позната ... Read More »

Да се биде ментор е универзална задача за сите нас

McCann Белград учествуваше во програмата на фестивалот FONklame Неодамна заврши дванаесеттиот фестивал за маркетинг насловен FONklame, во организација на Центарот  за развој на кариера на ФОН, а меѓу учесниците беше и тимот на McCann Белград, кој на студентите им презентираше студија на случај. По презентацијата, студентите добија задача да го ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365