Политички маркетинг

Политичкото рекламирање во САД се очекува да достигне рекордни 12 милијарди долари во 2024 година

Глобалната медиска агенција Assembly го објави својот нов извештај за состојбата на политичкото огласување во Соединетите Американски Држави, претставувајќи ги...

Read more

Во САД објавена првата политичка реклама создадена од вештачка интелигенција

Веднаш по лансирањето на кампњата за реизбор на актуелниот американски претседател Џо Бајден од Демократската партија, нивните ривали од Републиканската...

Read more

Европската Унија ќе воведува построги правила за политичко огласување

Европскиот парламент ги поддржа построгите правила за таргетирано политичко огласување на социјалните мрежи со цел спротивставување на дезинформациите кои се...

Read more

За овогодишните избори во САД ќе се потрошат скоро 10 милијарди долари за огласување

Преостануваат уште нецели две недели до изборниот ден за таканаречените „средномандатни избори“ во Соединетите Американски Држави, кои треба да се...

Read more

Маркетинг-групацијата Stagwell формира оддел за политичко и социјално консултантство

Американската маркетинг групација Stagwell се одлучи да здружува финансиски експерти и политички стратези од двете страни на политичкиот спектрум за...

Read more
Page 1 of 5 1 2 5