Home » Медиуми

Медиуми

Огласувачите во Велика Британија разочарани од Фејсбук, се враќаат на печатените медиуми

Печатените медиуми во Велика Британија забележаа пораст во приходите од рекламирање за прв пат од 2010 година, а како објаснивање се навдува незадоволството од однесувањето на некои технолошки компании Огласувањето во печатените медиуми, заедно со радио и телевизијата, е во пад веќе многу години, додека огласувачите истовремено се` повеќе се ... Read More »

Google одвои 21 милион евра за медиумите во Европа

Грантовите во рамките на програмата Digital News Innovation Fund се доделени за 98 медиски проекти   Фондот за иновации на Google во дигиталните медиуми по петти пат додели поддршка за иновативни медиумски проекти. Вкупно 21 милион евра се доделени на проекти кои се фокусирани на монетизација и диверзификација на изворите ... Read More »

190 членки на ОН го поддржаа предлогот за спечување на финансирање омраза спрема мигранти

Значаен дел од ова финансирање се однесува на рекламирањето и неодговорните издавачи Иницијатива Stop Funding Hate има многу причини да биде задоволна, откако 190 земји во ОН го одобрија конечниот текст на новиот меѓународен договор – Глобалниот договор за безбедна, уредена и регуларна миграција. Имено, организацијата Stop Funding Hate започна ... Read More »

Маркетинг365 во жирито на Epica Awards – рамо до рамо со AdWeek, Campaign, The Drum, AdIndex….

Македонија за прв пат доби свој претставник во жирито на Epica Awards – единственото глобално креативно натпреварување каде за наградите одлучуваат уредниците на највлијателните светски медиуми кои ја следат маркетинг индустријата. Маркетинг365 е првиот медиум од Република Македонија кој доби специјална покана да биде дел од елитното светско друштво на ... Read More »

Американската ТВ компанија Comcast во борбата за Sky ја зголеми понудата на 34 милијарди долари и го надмина 21st Century Fox

Американската кабловска ТВ компанија Comcast во четвртокот ја зголеми својата понуда за европската ТВ група Sky на 26 милијарди фунти (34 милијарди долари), со што продолжува конкуренцијата со 21 Century Fox (21CF) за контрола над групата со седиште во Лондон. Еден ден претходно 21st Century Fox ја зголеми вредноста на ... Read More »

Дали ЕУ се подготвува да го уништи интернетот со новиот закон за авторски права?

Со желба да се воведе ред на интернет кога се работи за авторските права, Европската унија во законот за авторските права, додаде Член 13 кој ги обврзува сајтовите да воведат филтер за аплоадирање кој ќе проверува дали станува збор за авторско дело што потпаѓа под заштита на овај закон. Постои ... Read More »

Фејсбук ќе издава свој печатен магазин наречен “Grow”

Дигиталниот гигант влезе во бизносот со принт, но со силни корени во дигиталната сфера Дигиталниот гигант и најголемата социјална мрежа во светот, Фејсбук, се одлучи на интересен и неочекуван чекор и започна печатен магазин наречен „Grow“, кој ќе излегува квартално. Со оглед на дигиталните корени на оваа социјална платформа и ... Read More »

Нилсен ја купи австралиската компанија за медиска аналитика и софтвер Landsberry & James (L&J)

Нилсен планира да ги комбинира сопствените медиумски мерења со технологијата на компанијата L&J со цел да создаде сеопфатен преглед на медиумската анализа, инвестирањето во рекламирањето и планирањето на кампањите   Глобалниот лидер во областа медиумското мерење, компанијата Нилсен, ја купи компанијата Landsberry & James (L&J), која се занимава со медиумски ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365