lions live 2016

Во живо:
Home » Во фокусот » Росана Јанков од АМСМ е овогодишен добитник на PRO.PR наградата за Македонија
630x90

Росана Јанков од АМСМ е овогодишен добитник на PRO.PR наградата за Македонија

Денес официјално се објавени имињата на добитниците на овогодинешните PRO.PR награди, кои ќе се доделуваат на поединци кои придонеле за развојот на професијата односи со јавност.

PRO.PR наградите беа основани во 2012 година, по повод одбележувањето на десетгодишнината на PRO.PR конференцијата, прва меѓународна конференција за односи со јавност во Југоисточна Европа, која оваа година ќе се одржи од 22. до 25. април во хотелот Малин на островот Кркво Хрватска. Организатор на конференцијата PRO.PR е агенција за комуникациски менаџмент Apriori World од Загреб.

pro pr awards

Најголемата особеност на овие награди е дека тие се наменети за поединци, а не за организации или проекти.

Оваа година PRO.PR признанието за Македонија ќе оди во рацете на г-ѓа Росана Јанков од АМСМ (Авто – Мото Сојуз на Македонија).

Севкупно, оваа година 20 поединци од регионот и светот ќе добијат признанија, PRO.PR награда, a меѓу победниците од странство се истакнуваат г-дин Danny Rogers, уредник на реномираното списание PR Week, г-дин Gábor Hegyi, истакнат унгарски комуникациски стручњак и сопственик на агенцијата Capital Communications, како и г-ѓа Renate Skoff, една од пионирите на односи со јавност во Австрија.

При објавувањето на имињата на победниците, претседателот на организацискиотодбор на конференцијата PRO.PR, г-дин Даниел Колетиќ рече: “Овогодинешната тридневна конференција ќе биде одбележана со тринаесет предавања и три работилници. PRO.PR конференцијата не е спектакл, тоа е единствениот настан кој ги собира лидерите на комуникациската професија. Ние ќе останеме верни на нашата стратегија и оваа година ќе собереме околу 200 учесници од осум земји.”

Во текот на изминатиот период беа доделени 46 награди, а некои од добитниците се и извршени директориза комуникација на Британската Влада, г-дин Alex Aiken, претседател на Меѓународната асоцијација за односи со јавноста2011 година, г-дин Richard Linning, потпретседател на Руската асоцијација за односи со јавност, г-дин Andrey Barannikov, портпарол на OSCE, г-ѓа Cathie Бартон и други.

Автор Борис Ефтимовски

Борис е маркетинг и ПР професионалец. Во своето работно портфолио, вклучува работни ангажмани за повеќе домашни и странски компании и агенции каде најчесто бил вклучен како менаџер или консултант за стратегиски маркетинг или односи со јавност. Дипломирал на Економскиот факултет на отсекот маркетинг-менаџмент. Бил дел од повеќе стручи жирија на регионални креативни фестивали а од февруари 2015 година преку Маркетинг365 е и официјален претставник во Македонија на најголемиот светски креативен фестивал Cannes Lions.

ФБ Коментари

comments

MK-Skopje-GIF---630x90

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365