Home » Author Archives: Филип Младеновски

Author Archives: Филип Младеновски

Twitter новини: Аutoplay видеа и нов стандард за прегледи на видео форматите

Twitter претстави ново искуство за гледање на сите ембедирани видеа, GIF-ови и Vine-ови. Овие rich media креативи сега со методот на autoplay автоматски ќе се прикажуваат на корисничките тајмлајни, најпрвин на iOS и веб прелистувачите, а од почетокот на јули и на Android. Кога корисникот скрола низ тајмлајнот и ќе ... Read More »

Лансиран InArticle огласниот формат во Македонија

Httpool го лансираше InArticle огласниот формат во Македонија, кој беше вклучен како интегрален дел од кампањата на брендот Timberland на Fashion Group. Видео рекламите снабдени од огласувачот одеа на www.off.net.mk (11-13.03) и www.mkd.mk (14-17.03). Овој видео формат е одличен за огласувачите кои веќе имаат соодветна видео содржина и веб страница. ... Read More »

Македонскиот пазар на онлајн огласување во 2013 „тежел“ скоро 2 милиони евра

Според следењето на пазарот на интернет огласување за 2013 година, направено од Httpool во соработка со Ipsos Strategic Pulse, во минатата година се потрошени 1.940.017 евра. За споредба, во 2012 биле потрошени нешто повеќе пари, 1.945.715 евра. Оваа сума е добиена со следење на 40-тина македонски веб дестинации и забележување ... Read More »

Online видео огласување преку мрежата на Httpool

видео огласување

Видео огласувањето беше наредниот, логичен чекор во еволуцијата на онлајн огласните формати. Зголемувањето на брзината на интернет конекцијата, инфилтрирањето на новите типови на уреди и намалената ефикасност на  стандардните огласни формати придонесе овој тип на огласување да земе огромен замав. Главните придобивки од видео рекламирање се следните: 1. Поголемо влијание ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365