Home » Во фокусот » 100 годишно дрво претворено во мала библиотека

100 годишно дрво претворено во мала библиотека

Што се случува кога библиотекар пред својот дом има стебло на дрво старо повеќе од 100 години? Па секако, го претвора во библотека. Главен лик е библиотекарката Шарли Армитаж Хауард од американската сојузна држава Ајдахо, чија креативност дошла до израз кога локалните власти донеле одлука за сечење на старото дрво пред нејзиниот тревник заради безбедносни причини.

Потпомогната од невладината организација “Little free library“ (Мала бесплатна библиотека), семејството успеало да го издлаби стеблото и да го претвори во интересна улична библиотека.

Оваа невладина организација помага при зачувувањето на љубовта кон книгите и читањето преку креирање на мали библиотеки кои досега се достапни во дури 88 земји!

Изнајмувањето на книгите е бесплатно, а како тоа изгледа можете да видите во видеото во продолжение.

The Little Free (Tree) Library

This is an awesome project. A Coeur d'Alene artist found a unique way to repurpose an old and decaying tree in her front yard. She's turned the tree's stump into a Little Free Library. It's a free book exchange designed to encourage reading. A Facebook post from the woman has since been shared close to 30,000 times!https://www.krem.com/mobile/article/news/local/kootenai-county/artist-turns-100-year-old-tree-in-coeur-dalene-into-little-library/293-3fa730c4-2ccf-4771-bed9-0176fb334083

Posted by Taylor Viydo on Tuesday, December 18, 2018

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365