Home » Во фокусот » Алкалоид АД Скопје објавува оглас за вработување

Алкалоид АД Скопје објавува оглас за вработување

Здравото човечко тело понекогаш буди повеќе од искрена восхит. За нас во АЛКАЛОИД, постојана инспирација и стремеж е да го заштитиме и да го сочуваме овој скапоцен подарок на природата. Веќе 8 децении со неуморна страст создаваме производи кои се синоним за врвен квалитет. Постојано инвестираме во нашиот сон за поздрав живот на секој поединец, затоа што веруваме дека

 ЗДРАВЈЕТО Е ПРЕД СÈ…

Доколку имате желба да бидете дел од тимот креативци и да ги остварите своите амбициии, доколку имате визија за својот личен успех, желба да покажете дека сте единствени, доколку сте посветени, лојални, креативни, насочени кон постигнување резултати и доколку размислувате долгорочно, а сè со цел заеднички да придонесеме за растот и за развојот на една од најуспешните компании во регионот, со внимание проследете го овој оглас.

А Л К А Л О И Д   А Д  С К О П Ј Е

го објавува следното слободно работно место:

 1. ОЕ Корпоративни служби – Оддел за маркетинг-комуникации

            1.1. Специјалист за социјални медиуми – 1 (еден)

Потребни квалификации и вештини

 • Задолжително е работно искуство од минимум 2 години во маркетинг агенција или во агенција за дигитални комуникации
 • ВСС – пожелно е кандидатот да има завршено Економски факултет – Маркетинг/Е-бизнис
 • Одлично познавање на работата во пакетот Microsoft Office (Excel, Word, Power Point).
 • Одлично познавање англиски јазик.
 • Ефективни copywriting способности за дигитални медиуми.
 • Одлично познавање на интернет-маркетингот и на социјалните мрежи
 • Креативност, проактивност
 • Високоразвиени интерперсонални и маркетинг-вештини
 • Максимална посветеност и одговорност кон реализирање проекти и почитување рокови

Цел и одговорност на работното место

 • Водење на брендовите на социјалните медиуми
 • Креирање стратегии за социјални медиуми за брендовите
 • Изработка на комуникациски планови за брендовите
 • Следење и анализа на дигиталниот пазар/социјалните медиуми
 • Менаџирање на онлајн-заедниците и на репутацијата на брендовите
 • Креирање, следење и оптимизирање на кампањите за брендовите преку социјалните медиуми
 • Управување со веб-страниците на брендовите
 • Следење на најновите трендови и нивна имплементација во секојдневното работење

Работниот однос за позицијата се заснова на определено време од 6 (шест) месеци, со можност за продолжување на договорот.

Дневното работно време на оваа позиција е 8 часа, со почеток од 7:30 до 15:30 часот. Неделното работно време е од понеделник до петок.

Предвидената основна нето-плата за позицијата е од 26.000 МКД до 35.000 МКД, во зависност од работното искуство на кандидатот.

Писмото за мотивација, кратката биографија со фотографија, копијата од уверението за завршеното потребно образование, копијата од сертификати и од дипломи да се достават на следната електронска пошта:

career@alkaloid.com.mk

со назнака: За оглас – 1.1.     Специјалист за социјални медиуми“.

При изборот на најповолен кандидат ќе биде спроведен процес на селекција, проследен со тестирања и со интервјуа.

Само кандидатите кои ќе достават комплетна документација и кои ги исполнуваат бараните услови наведени во огласот ќе бидат вклучени во процесот на селекција и ќе бидат соодветно известувани за неговиот тек.

Огласот трае 5 (пет) работни дена од денот на неговото објавување.

Изборот на најдобрите кандидати ќе биде извршен во рок од 45, 90 или од 120 дена од завршување на рокот за пријавување, а во зависност од бројот на пријавените кандидати, согласно со Членот 23 од Законот за работни односи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365