Home » Во фокусот » Барбара Крајнц именувана во Извршниот одбор на Светското здружение на огласувачи (WFA)

Барбара Крајнц именувана во Извршниот одбор на Светското здружение на огласувачи (WFA)

Барбара Крајнц, директорката на Словенската Огласувачка Комора (SOZ), именувана е во Извршниот одбор на Светското Здружение на огласувачи (World Federation of Advertisers, WFA) чиј член е и СОЗ. Извршниот одбор е највисок одбор на WFA , кој ја одредува и реализира стратегијата на WFA, и него ќе го води Martin Riley, претседателот на WFA и извршниот директор Pernod Ricard.

Други новоименувани членови на WFA се :

Matthias Berninger, потпретседател на WFA,

Mike Hughes, главен благајник на WFA  и генерален директор на Британското здружение на гласувачи.

Loic Armand, регионален потпретседател за Западна Еврпа, претседател на L’Oréal France;

Idorenyen Enang, регионален потпретседател за Африка

Javier Medrano, регионален потпретседател за Латинска Америка

Регионалните потпретседатели имаат улога на регионални амбасадори на WFA и тесно да соработуваат со членовите на националните здруженија и корпорации. Мандатот им трае 2 години.

Останати нови членови на Извршниот одбор се и :

Michael Birkin, маркетинг директор на Acer

Pierre-Jean Bozo, генерален директор на UDA,Франција

Mariann Coleman, директорка за глобално агенциско раководење на Intel Corporation

Eleonore Ogrinz, раководител за меѓународно огласување  на Red Bull 

Joris Pollet, директор за јавни работи за Исток, Блиски Исток, Африка и Азија, P&G

Roel de Vries, потпретседател на Nissan Motor Co. Ltd.

Wouter Vermeulen, директор за јавни работи и комуникации, EU, Coca-Cola

David Wheldon, бренд директор на Barclays

Целата листа со членови на WFA можете да ја видите на следниов линк: http://www.wfanet.org/executive

Извор: Медиа-Маркетинг

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365