Home » Во фокусот » Една поинаква изложба на делата на Ван Гог

Една поинаква изложба на делата на Ван Гог

Пренесувајќи ја илузијата на жуборот на водата со светлосни и звучни ефекти, изложбата ја следи раскошна звучна позадина.

Van Gogh, la nuit étoilée (Foto: Culturespaces/Gianfranco Iannuzzi)

Париската галерија им нуди можност на посетителите, како никогаш порано, да се нурнат во колоритот на Висент Ван Гог.

Изложбата проектира по ѕидовите и подовите дигитализирани, повеќеслојни верзии на некои од најпознатите сликарски дела на Ван Гог, вклучувајќи ја “Ѕвездена ноќ” и други.

Пренесувајќи ја илузијата на жуборот во водата со светлосни и звучни ефекти, изложбата следи со раскошна звучна позадина.

Имаме “Ѕвездено небо”, имаме сончогледи, ириси, вели директорот на галеријата Мајкл Коузигоу.

Сакавме да понудиме нешто различно од класичните музеи, за да им овозможиме на посетителите да се нурнат во сликите, додава тој.

Изложбата “Ван Гог, Ноќна ѕвезда”, која се отвора денес и трае до 31 декември, е втор ваков проект на галеријата по изложбата на Густав Климт во 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365