Home » Digital » Facebook станува конкурент на LinkedIn

Facebook станува конкурент на LinkedIn

Компанијата Фејсбук објави дека ќе го прошири делот за огласите на работни места на својата социјална мрежа, бидејќи одлучи да влезе во трка со LinkedIn на Мајкрософт.

Оваа услуга беше достапна за корисниците во Канада и САД. Меѓутоа, сега ќе се појави и надвор од границите на северноамериканскиот континент.

Алатката сега ќе биде достапна за корисниците во 40 земји, според соопштението на Фејсбук.

Компанијата, исто така, ги објави плановите за инвестирање на 1 милијарда долари во тимови, технологија и нова програма оваа година.

Повеќе на следниов ЛИНК.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365