Home » Во фокусот » Џеф Безос во реклама на Амазон за Супер Боул

Џеф Безос во реклама на Амазон за Супер Боул

Најбогатиот човек на светот во реклама на Амазон на за претстојниот Супер Боул

Амазон и оваа година ќе биде дел од Супер Боулот со реклама од минута и половина која ќе биде прикажана во текот на последната четвртина на натпреварот, а технолошкиот гигант засега го објави само полуминутниот тизер за својата реклама.

Основното прашање во рекламата е што би се случило кога виртуелниот гласовен асистент Алекса на Амазон ќе го изгуби гласот, а куриозитет на спотот е тоа што главната улога во него ја игра извршниот директор на компанијата и моментално најбогатиот човек на светот, Џеф Безос.

Рекламата ја изработија креативната агенција Lucky Generals и интерниот креативен  тим D1 на Амазон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365