Home » Во фокусот » Кои се најдобрите регионални проекти од областа на социјалните мрежи и мобилните апликации?

Кои се најдобрите регионални проекти од областа на социјалните мрежи и мобилните апликации?

Викендов позади нас, во склоп на Weekend Media Festival за првпат се одржа  настанот “SoMo Борец“ кој имаше за цел да ги презентира најдобрите проекти/кампањи од областа на социјалните мрежи и мобилната технологија во регионот.

Проектите беа оценувани од страна на меѓународно жири составено од експерти во социјалните мрежи и мобилни апликации. Од Македонија претставник во жирито беше Филип Арсов ( @FilipArsov  ) од Synapse.

Еве ги победниците од преку 100 пријави во 11 категории:

 • Најдобра Facebook fan страна: Doncafe Ljubitelji Kafe (Executive Group)
 • Најдобра мобилна апликациа: Erste mobilno bankarstvo (Infinum);
 • Микс на социјалните мрежи: Kraš (DRAP);
 • Најдобар блог: Neuralab;
 • Најдобро веб видео – Venčanje (Flash mob, Belgrade Pride, Webtise);
 • Најдобар Twitter профил– HBO Adria (Jasno i Glasno);
 • Најдобра мобилна web страна: Transparentno.hr (Financijska agencija i Vingd);
 • Најдобар Instagram профил: Colours of Istria (Klaster sjeverozapadne Istre, Jasno i Glasno);
 • Најдобра мобилна кампања: Grawe (Brlog);
 • Најдобар таблет магазин: 3Dmag (Jasno i Glasno)
 • Community менаџер/ка на годдината : Mila Perović za HBO Adria (Jasno i Glasno);

Автор Борис Ефтимовски

Борис е маркетинг и ПР професионалец, основач на Маркетинг365. Во своето работно портфолио, вклучува работни ангажмани за повеќе домашни и интернационални мали, средни и големи компании каде бил вклучен како маркетинг/ПР менаџер или консултант. Доколку Ви е потребна асистенција или консултација за Вашите маркетинг, ПР или продажни активности пишете му на: boris@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365