Home » Герила маркетинг » Кока-Кола парк среде Амстердам

Кока-Кола парк среде Амстердам

Кока Кола ги изненади жителите на Амстердам креирајќи парк во форма на шишето на Кока Кола.  Малиот парк бил направен од вештачка трева , бил уреден со дрва на кои што виселе торби полни со балони и други «багатели». 

Интересно е тоа што во паркот биле поставени дистрибутери Кока Кола но за да се добие шише Кока Кола посетителите најпрво требале да си ги соблечат обувките.  Целта за креирање на паркот, како што велат тие била најпрвин  «да се скрши  сивилото» во центарот на Амстердам, посетителите да си направат пауза, «да олабават»  од секојдневните обврски.  И секако да пијат Кока Кола !

Подолу можеме да го видиме видеото кое што е доста интересно :

Автор Душан Пецов

Душан учестувал на повеќе маркетинг проекти во Македонија и Франција каде што успешно ги завршува студиите по маркетинг и со што се стекнува со интернационално искуство. Се интересира за Меѓународен Маркетинг, Глобален Маркетинг, Бренд Маркетинг, Brand Equity и Sponsorship.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365